Nachtje Urk

2020 07 16 🌤 18° C.

Jochem komt logeren maar wilde toch echt een nachtje met de camper weg. Dat konden we natuurlijk niet weigeren. Oma blijft nog thuis met de gebroken rechterbovenarm en opa en Jochem gaan er samen een nachtje op uit. We hebben een camping opgezocht bij Urk in de buurt. Het is ‘t Urkerbos geworden. Een mooie camping met prima voorzieningen en waar voor kinderen veel valt te doen. Voor de slagboom van deze camping is een groot aantal camperplekken waar vanmiddag bij aankomst nog redelijk wat plekken open stonden maar die nu toch bijna allemaal bezet zijn. Wij staan op de camping zelf en hebben hier een ruime plek waar we inclusief stroom en douchen € 20,00 voor kwijt zijn. Prima.

Zo… geïnstalleerd.

Opa had een geocache rondje geprogrammeerd in en om Urk dus nadat we alles hadden geïnstalleerd, trokken we er samen op uit om Urk en de haven te bekijken en tegelijkertijd wat caches te scoren. Dat is ons prima bevallen. Vooral de vuurtoren was in trek bij Jochem en we zijn samen helemaal naar boven geklommen. Gelukkig geen tegenliggers. We waren op dat moment even de enige beklimmers. Mooi uitzicht over de oude Zuiderzee.

Uitzicht op haven
Uitzicht op windmolens

De vuurtoren zelf was onderdeel van een Earthcache dus we moesten bij de vuurtoren ook nog wat vragen beantwoorden. Voor Jochem dus tijd om te ravotten op de helling van de vuurtorenheuvel.

Vuurtoren licht
Steile heuvel
Acrobaat

Nadat we ook nog een cache hadden gedaan op het uiterste puntje van één van de havenhoofden, was het geduld op bij Jochem. Op de fiets terug naar de camping want de speeltuin daar lokte. Wel nog het ontbijt (krentenbollen) ingeslagen bij een plaatselijke kruidenier.

Klimgeit

Eenmaal terug op de camping bleek het terras van het campingrestaurant strategisch gelegen naast de speeltuin. Jochem vermaakte zich prima in de speeltuin en opa vond het dit keer niet erg dat hij een uur op z’n bordje patat moest wachten met een lekker biertje.

Bordje friet…

Na deze vorstelijke maaltijd zijn we het bedje voor Jochem gaan installeren en het duurde vervolgens niet lang voor hij in dromenland vertoefde: uitgeteld!

Morgen weer een dag!

4 gedachten over “Nachtje Urk

  1. Wat jammer voor oma Agnes dat ze dr niet bij kan zijn. Maar zo alleen met opa is ook wel een belevenis lijkt me. Het is leuk om te lezen. En wat heerlijk dat Jochem dan zo lekker in slaap valt. Geniet morgen saampjes van het krentenbollen ontbijt en van de rest van de activiteiten. Jan jij ook welterusten

Geef een reactie