Weekendje op stap

09-10-20 t/m 11-10-20 🌤🌧🌥🌦 14°

We blijven het proberen… regelmatig op stap met onze eigen rode quarantaine-unit 😉. Dit keer combineren we een aantal zaken tot een fijn weekendje weg.

We starten vrijmiddag als Agnes klaar is met de keramiekles op de Hofboerderij in Wateringen. Jan heeft alles ingepakt (en zelfs alleen het bed opgemaakt). We moeten alleen nog even langs de Specsavers omdat Agnes met een gebroken bril (poot) thuiskwam. Gelukkig werd dat in een kwartier verholpen en konden we weg.

De eerste stop was sauna SpaSereen bij Tienhoven. Schitterende sauna! Heerlijk rustig door alle coronamaatregelen. Maar één minpuntje: je mocht er niet overnachten op de parkeerplaats na afloop. Jammer, want er was ruimte genoeg. Maar we gaan zeker nog een keer. Erg mooi! Toen we de sauna verlieten, regende het flink en daarom zijn we alvast naar Voorthuizen gereden omdat we de zaterdag op bezoek gaan bij tante Janna die daar in het verpleegtehuis woont. Voor het eerst hebben we daar gebruik gemaakt van de kleine parkeerplaats achter Nieuw Avondrust. Verscholen tussen de bomen hebben we daar een prima nachtje doorgebracht in de camper. Heerlijk rustig.

We hebben tante weer voorzien van een paar nieuwe truitjes, nog wat andere klusjes gedaan en zijn toen naar het dorp in de rolstoel gereden. Even er uit en samen geluncht. Na de lunch waren we precies op tijd binnen voordat er een enorme hoosbui losbarstte. Gelukkig kon ik op het balkon vrij droog de nieuwe heiplantjes in de bloembakken zetten. Hoewel afscheid nemen bij tante altijd een beetje verdrietig is, lukte het ons om 15:30 uur weg te rijden.

Vervolgens onze toevlucht gezocht bij camping Beek en Hei in Otterlo. Fijne camping met verwarmde doucheruimtes en het hele jaar open. ‘s Middags een spelletje Clever gespeeld (Agnes had een topscore) en ‘s avonds naar “Wie is de Mol” gekeken (het enige tv-programma dat we altijd volgen).

Geocaching op de hei

Deze zondag was het Eartcacheday. Één weekend per jaar valt er met geocaching een speciaal souvenir te verdienen als je een zgn. Earthcache logt. Gelukkig was het zondagmorgen schitterend wandelweer. We hebben daarom de cache De Drieberg gedaan. Deze earthcache is één van de vijf grafheuvels op de Ginkelse hei. Behalve deze cache hebben we de wandeling behoorlijk uitgebreid met nog vier andere caches.

Paddestoelenpret

Tijdens deze wandeling kwamen we op veel mooie plekjes met paddestoelen. De foto’s spreken voor zich…Ook hier hadden we geluk. Net klaar met wandelen begon het te regenen. We zijn met het campertje naar Apeldoorn gereden en hebben daar het Coda Museum bezocht. Wij vinden dat altijd een mooi museum om te bezoeken met kleine tentoonstellingen en mooie kunst. Dit keer was er een tentoonstelling over bijzondere verzamelingen. Fanatieke verzamelaars showen hun pronkstukken. Erg de moeite waard! Ook was er nog fotografie- en papierkunst te bewonderen.

CODA Museum

Na dit bezoek zijn we doorgereden naar Sjaak en Loes in Utrecht waar we een hapje konden mee eten en gelijk hun nieuwe keuken en vloer hebben bewonderd.

Geef een reactie