Weekendje Den Bosch

10 – 12 september 2021 ☀️⛈🌤 20° C.

Vorig jaar was ons uitstapje nog doorgeschoven ivm Corona omstandigheden. Dit keer ging het weekendje met Jan Rijn en Mirjam wel door. Mirjam en Jan Rijn hadden de camperplaats uitgezocht en het was voor ons dus een verrassing waar we zouden komen te staan. Het werd Mini-camping De Groene Donk bij Den Dungen niet ver van Den Bosch. Een weliswaar kleine (mini = 6 plaatsen) camping maar de plekken zijn schitterend gelegen en behoorlijk groot. Wij deelden met onze buscampers één grote plek.

Meesterkok aan het werk

De vrijdagavond werd gevuld met gezellig bijkletsen. Jan Rijn zorgde tussen de regenbuien door voor een heerlijke maaltijd. Één van de buien bracht wel heel veel water met zich mee maar onze nieuwe luifel hield zich goed.

Regenbuitje

De volgende ochtend was het mooi weer en we konden buiten ontbijten. Aan de ontbijttafel besloten we om een fietstochtje te maken van Den Dungen naar de bolwoningen in de wijk Maaspoort bij Den Bosch en van daar naar het centrum. De fietstocht was goed te doen. We hadden maar één kort regenbuitje. De regenpakken konden al snel weer uit. De bolwoningen waren erg leuk om te bekijken. Leuke architectuur.

Bolwoningen

In het centrum van Den Bosch was er eerst tijd voor een terrasje voor we de tentoonstelling in het Hieronymus Artcentrum konden bezoeken. De Corona regels in acht genomen, hadden we een tijdslot geboekt vanaf 15:00 uur.

Enthousiasme bij een Bossche terrasbezoeker

De tentoonstelling was erg de moeite waard en liet allerlei aspecten van het werk van Jeroen Bosch zien. Ook de demonstratie van de astronomische klok was de moeite waard om mee te maken.

Jeroen Bosch

Na een gezellig etentje bij een Italiaans restaurantje fietsen we terug naar de camping en lagen we al gauw (na één drankje) in ons bed.

De volgende ochtend breken we al weer snel op. Agnes moet werken en Mirjam en Jan Rijn hebben nog een excursie op het programma staan. We kijken weer terug op een heerlijk weekendje. We spreken af om volgend voorjaar weer te boeken voor een vervolg.

Geef een reactie