Lille – Rijswijk

9-2-2020 ☁️🌬11° C.

‘s Morgens vroeg kondigde Chiara haar komst al aan. We doken daarom maar snel de metro in. Voor € 4,00 pp op een dagkaart omdat we heel wat metrostations op ons lijstje hadden staan die de moeite van het bezoeken waard zijn. Veel metrostations in Lille zijn met kunst versierd.

Bijzonder is ook het feit dat alle metro’s rondrijden (elke 6 minuten één) zonder bestuurders of andere bemensing.

Andere hoogtepunten van deze dag waren het Hotel de Ville met haar bijzondere architectuur en het Musée La Piscine in Roubaix.

Het Musée La Piscine in Roubaix is gevestigd in een oud zwembad en heeft met name een grote verzameling keramiek en beeldhouwkunst. We hebben ook hier weer enorm genoten.

Omdat we al rond 15:00 uur deze bezoeken hadden afgelegd, besloten we om vandaag ondanks de storm terug naar Rijswijk te rijden. Het was rustig op de weg en door niet al te hard te rijden (80 km per uur) arriveerden we omstreeks 19:00 uur weer thuis. Al met al ook vandaag weer een prima dag!

Geef een reactie