Lille

8-2-2020 šŸŒ¤šŸŒ§ 10Ā° C.

Na een relatief rustig nachtje (om 3.30 uur stonden er twee mannen erg hard met elkaar te discussiƫren niet ver van onze camper) werden we goed uitgerust wakker.

Besloten om vandaag eerst de binnenstad van Lille te bekijken en het MusƩe des Beaux-Arts te bezoeken. We parkeerden onze camper naast het Olympisch Zwembad en na het Parc de la Citadelle gingen we eerst naar het MusƩe des Beaux-Arts.

Wat een schitterend gebouw (mooi licht atrium) met een fantastische collectie schilderijen (vooral veel oude meesters).

Mooie collectie
Franse lunch

Na een Franse lunch (Jan: geroosterde Camembert, charcuterie en sla, Agnes: omelet) bezochten we de oude binnenstad waar vooral de Oude Beurs met de boekenmarkt gezellig was. De cathedraal was ook verrassend vormgegeven:

Lille maakte indruk en we komen zeker nog eens terug met mooi weer al was het vandaag onder een paraplu ook genieten. Hier en daar tussen de vele joggende Lillenaren (of hoe zeg je dat?) was er leuke graffiti te zien.

Geef een reactie