Fraeylemaborg Slochteren

02-08-2020 🌞🌦🌤 24° C.

Op de terugweg naar huis besloten we om de Fraeylemaborg te bezoeken. Dit landgoed bij Slochteren is opengesteld voor publiek en je kunt er ook lekker lunchen 😉. Een andere reden voor ons om het landgoed te bezoeken is de aanwezigheid van een Adventure Lab Cache.

Voor degenen die niet weten wat dat is… het is een vrij nieuwe vorm van geocachen waarbij je niet zoekt naar de bekende cachecontainers maar op allerlei plaatsen moet zoeken naar antwoorden op vragen. Een speurtocht met je telefoon. Waar vind je deze lab caches? Hiervoor moet je wel de de app “Adventure Lab Caches” downloaden en op je telefoon installeren. Zo’n labcache bestaat vaak uit vijf vragen (dus ook 5 punten). Ik heb er echter ook al gezien met 10 vragen. Wij vinden deze labcaches erg leuk om te doen. De behaalde punten komen bij je normale geocache ranglijst.

Landgoed Fraeylemaborg

De labcache bij de Fraeylemaborg bracht ons een mooie wandeling over het landgoed. Overal op het landgoed vind je schitterende oude bomen. Er is een blote voetenpad en ook een muziektuin.

Muziektuin Fraeylemaborg

Tijdens de wandeling scoorde Jan zijn 3000ste geocache. Een mooie mijlpaal!

Nummer 3000!

Aan het eind van de wandeling hebben we nog lekker geluncht bij het restaurantje bij de borg. Hierna zijn we in één ruk naar huis gereden en waren omstreeks 16:30 weer thuis. We kijken terug op vier leuke camperdagen in de provincie Groningen.

Geef een reactie