Pontjes, schaduw en Nijmegen

06-08-2020 🌞 31° C.

‘s Nachts is het goed afgekoeld dus we hebben goed geslapen. Onze camper staat ‘s ochtends in de schaduw en we branden niet al vroeg ons bed uit. Na het douchen is het ongeveer 9:00 uur. Sjaak en Loes zijn wat later op maar hebben een slechtere nacht als wij.

Loes en Agnes besluiten om bij de camper te blijven. Lekker lezen en bijkletsen en zo nu dan tijd voor een tukje.

Jan en Sjaak pakken de fiets voor een fietstocht. Deze tocht gaat langs de Waal en Rijn. Omdat we driemaal gebruik maken van een voet- en fietsveer heet de route toepasselijk: “Pontje, pontje, pontje”. Het is een mooie route. We maken al fietsend onze eigen wind, het is goed te doen. Pas als we even stoppen bij kasteel Doornenburg voor een drankje, merken we hoe warm het is.

Omstreeks 14:30 uur zijn we terug bij de camper waar we maar belangstelling voor één ding hebben: schaduw zoeken. Onze camper staat op dit moment behoorlijk in de zon en we zijn blij met onze luifel. Vaak biedt de luifel ons een droge plek als het regent maar nu zijn we erg blij met de schaduw die hij ons brengt. Als de schaduw van de bomen aan de overkant ons bereikt, is het tijd voor ons tweede potje Clever. Ditmaal is het Sjaak die wint. Grappig dat zowel Agnes als ik ervaren dat je het spel anders speelt met z’n vieren dan als je het met z’n tweeën speelt.

Aan het eind van de middag eten we aan de oever bij de Waal in Nijmegen met zicht op de Waalbrug. We zitten heerlijk en gezellig op deze plek.

Na het eten wandelen we nog een poosje door het gezellige Nijmegen als we een adventure lab cache doen. Op zich een leuke wandeling langs een aantal plekken die te maken hebben met het “vergeten bombardement” van Nijmegen waarbij in 1944 ruim achthonderd mensen omkwamen. Het laatste punt van de labcache lag enigszins uit koers bij het station. We hebben wel eens een leukere labcache gedaan. Nijmegen blijft echter een gezellige stad waar het goed toeven is.

Geef een reactie