Rijswijk – Voorthuizen – Paasloo en een schuddend stuur

12-08-2020 🌞 34° C.

Vanochtend vroeg uit de veren. Buiten is het nog lekker koel. We hebben al gauw het huis aan kant en de camper klaar voor een paar nachtjes op stap. We beginnen al aardig aan ons nieuwe reis ritme te wennen.

Als we de wijk uitrijden merken we dat het stuur van de auto wat heen en weer schudt. Op de snelweg verdwijnt het schudden en we rijden in een vlot tempo naar Voorthuizen waar we een bezoek aan tante Janna brengen. We kletsen eerst even bij en nemen haar dan mee naar restaurant De Bunckman (tantes nieuwe stamkroeg). We gebruiken hier de lunch. Gelukkig lukt het ons om een tafel buiten in de schaduw te krijgen met zicht op de “Bedriegertjes” waar veel kinderen zich vermaken met de waterstralen.

Na de lunch brengen we tante terug naar Nieuw Avondrust, drinken nog een kop thee en rijden dan verder naar Paasloo waar we een camping hebben besproken voor drie nachten. Als we echter wegrijden uit Voorthuizen, worden we weer geconfronteerd met een schuddend stuur. Geeft ons geen veilig gevoel. Na aankomst in Paasloo en overleg met onze garage in Wateringen, besluiten we om de ANWB in te schakelen. Hoewel wij dachten dat we te maken hadden met een losse motorsteun, bleek na even proefrijden met monteur Robin het uiteindelijk toch te gaan om een (vreemd genoeg) schuin afgesleten rechtervoorband. Na vervanging door ons reservewiel was het leed verholpen.

Gelukkig was er nog tijd over om met Jelmer en Roos een stukje te varen met hun nieuwe aanwinst. We maken met z’n vieren een gezellig boottochtje naar Driewegsluis waar we wat lekkers drinken. Daarna weer terug naar Oldemarkt waar we nog net voor het donker aankomen.

Geef een reactie