Riquewihr, Zellenberg en Ribeauvillé

Vandaag bleef het vrijwel droog. Besloten om drie stadjes te bezoeken. In alle stadjes waren zogenaamde “labcaches” te doen. Dit type geocaches leidde ons rond in alle drie de stadjes.

Als eerste stadje bezochten we Riquewihr. Opnieuw mooie vakwerkhuizen en de specialiteit in dit stadje waren de macarones die in allerlei kleuren verkocht werden. Loes… we hebben een zakje voor je meegenomen 😉.

Het tweede stadje Zellenberg was het minst toeristische stadje tot nu toe. Alle huizen waren wat meer vervallen maar de labcache bracht ons een leuke wandeling om het stadje heen. Doordat het stadje op een heuveltop lag, hadden we een mooi uitzicht op de wijnvelden van de Elzas.

Het laatste plaatsje was wel erg toeristisch. Het was vrij groot waardoor het niet zo druk was op straat. We hebben hier (vrij laat) lekker geluncht en voor Agnes ook nog een leuke en warme pet gescoord. Staat leuk en kleurt goed bij de rode schoenen, rode paraplu en het rode mondkapje.

Nadat we ook de laatste labcache hebben voltooid, gaan we naar camping Pierre de Coubertin. We worden hier erg gastvrij ontvangen door de eigenaresse en zoeken een mooi plaatsje in de zon (ja, echt) uit. Als we vertellen dat we de komende dagen hier willen wandelen (volgens Weerplaza wordt het hier 20°), krijgen we van haar allerlei wandel- en fietstips. Morgen meer!

Geef een reactie