Weekendje Friesland

2020-11-06 🌤 11° C.

Vandaag een druk dagje. Al vroeg op om voor een zieke vriendin iets naar het ziekenhuis te brengen. Daarna naar huis voor een klusje voor Seniorweb en nog wat offertes aangevraagd voor onze verhuizing eind februari 2021. Inderdaad… de kogel is door de kerk! We gaan verhuizen naar Delft. Voor die tijd moet er nog veel gebeuren maar we hopen dat er nog voldoende tijd overblijft voor wat campertripjes.

Lumièrepark Almere

Om 11:30 uur rijden we weg. Eerst naar Almere waar we een boodschap moeten doen en ook nog de tijd nemen voor een leuke wandeling in het Lumièrepark om een labcache te doen.

Rond 16:00 uur rijden we naar Workum in Friesland. We overnachten bij boer Abma. Eenvoudige boerderijcamping waar je zelf mag bepalen wat je in een envelop stopt als vergoeding voor de overnachting.

2020-11-07 🌞 15° C.

Vroeg uit de veren. Het is prachtig weer. De boerderij ligt aan het Odulphuspad. Een bekend wandelpad in Zuidwest Friesland. We lopen zo’n tien kilometer en doen een minitrail met leuke caches in Nijhuizum. Vooral de bonuscache zag er leuk uit. Onderweg ook een flink aantal pompoenen gescoord bij een zorgboerderij die we na afloop van de wandeling met de camper hebben opgehaald.

Wandeling Nijhuizum
Bonuscache

‘s Middags gaan we naar Hindeloopen. Hier hebben we het bekende Elfstedenstadje verkend door het lopen van een Adventure Lab Cache. Wat is dit een leuk stadje! Bijna geen zuchtje wind en we genieten van het uitzicht vanaf de dijk over het IJsselmeer.

Hindeloopen

Aan het eind van de middag gaan we naar St. Nicolaasga waar we eten en gezellig de avond doorbrengen bij onze vrienden Loekie en Henk die hier in een huisje zitten op Eijsinga State. We overnachten in onze eigen camper op de parkeerplaats.

2020-11-08 🌞 15° C.

Om 9:00 uur zaten we aan de ontbijttafel bij Henk en Loekie. Aansluitend hebben we een mooie wandeling gemaakt door de bosrijke omgeving. Heerlijk weertje!! Mooie paddestoelen gespot.

Herfstwandeling

Na een mini-lunch met een echt stuk suikerbrood zijn we naar Oldemarkt gegaan. Hier wonen onze kinderen Jelmer en Roos. Het was fijn om na een lange periode onze kleinkinderen Jochem en Tobias weer eens in levende lijve te ontmoeten. Jochem liet ons zien hoe goed hij al kan fietsen en ook Tobias stond zijn mannetje op de loopfiets.

Na het avondeten waren we om 20:30 uur weer thuis en kijken we terug op een fijn weekend.

Op bezoek bij Jochem en Tobias

Geef een reactie