Midweek IJsselstein – Voorthuizen

17-11-2020 🌧☁️ 13° C.

We moeten voor drie dagen ons huis uit. Ons huis staat te koop. De komende dagen komen er allemaal gegadigden ons huis bekijken en wij gaan de hort op.

Molen IJsselstein De Windotter

Ons eerste reisdoel is IJsselstein waar we de toonzaal van Harvink bekijken en een nieuw bankje uitzoeken voor bij de nieuwe eetkamertafel.

Labcache IJsselstein

Het oude centrum van IJsselstein is bovendien ook erg leuk om te ontdekken. We doen dat weer met een tweetal leuke labcaches. Bij de oude NH Kerk waar ook Gijsbrecht van Amstel ligt begraven, lopen we (bijna letterlijk) tegen een fototentoonstelling aan over misstanden in vrouwengevangenissen in Albanië.

Raadhuis IJsselstein
Fototentoonstelling Albanië

Als we de labcache hebben opgelost, gaan we naar jachthaven Marnemoende waar we overnachten. Goede voorzieningen voor weinig geld! Eenmaal ter plekke, bleek deze overnachtingsplek bekend. Ik heb er al eens met George gegeten tijdens een cachetocht.

18-11-2021 🌞 15° C.

De volgende ochtend doen we het rustig aan. Er schijnt een heerlijk zonnetje en ook de temperatuur is goed (nou… niet helemaal goed natuurlijk… veel te warm voor deze tijd van het jaar).

We bezoeken de showroom van buscamper.nl in Culemborg. Ons favoriete model (Pössl Summit 600 plus) bekeken. Het valt ons op dat er weinig prijsverschil zit tussen de tweedehands en nieuwe camperbus. De levertijd van een nieuwe bus is 14-16 maanden. We kunnen dus nog even doorsparen of toch weer een tweedehands kopen.

Labcache Culemborg

Ook het oude centrum van Culemborg is de moeite waard om te bezoeken. Met de labcache krijgen we een goed (en mooi) beeld van de oude binnenstad.

In Veenendaal kopen we een nieuwe eetkamertafel. We kunnen voortaan met alle kids om de tafel in ons nieuwe appartement.

Tussen Ermelo en Putten bezoeken we het oude landgoed Oud Groevenbeek, helemaal in Jugendstil stijl opgetrokken. Je kunt het tegenwoordig als trouwlocatie boeken. Wij trouwen er niet maar doen er wel een tweede labcache.

Labcache Oud Groevenbeek

We overnachten bij Putten op camping Turfwegje. Een camping waar geen voorzieningen zijn en we zelf een bijdrage in een envelop mogen stoppen.

Morgen de laatste dag van onze driedaagse. Er staat in ieder geval een bezoek aan tante Janna op het programma. Wat we de rest van de dag gaan doen, weten we nog niet!

Geef een reactie