Rondom de Achelse Kluis

12 juni 2021 🌤 20° C.

Vanochtend heerlijk rustig ontbijten met een vers broodje uit de Omniaoven. Kopje koffie (ons nieuwe gasstel is al gewend) erbij.

Het gasstel is ook anders geworden

Na het ontbijt stappen we op de fiets om een dagje te fietsen met Trix en Willem-Jan. We hebben enkele weken geleden afgesproken om hen wat uitleg te geven over geocachen. We geven een uitgebreide uitleg bij een kopje cappuccino op het terras bij de Achelse Kluis.

We doen eerst een cache die gelegen is bij het klooster zelf en fietsen vervolgens een kleine route waarbij we een aantal “traditional” geocaches doen. Natuurlijk volgt hier ook wat uitleg in het veld.

Geocache grenspaal 181

Bij het Beverdomein loggen we niet alleen een cache maar nuttigen we ook een Bever-omelet als lunch die gelijk staat aan een volledige maaltijd. Heerlijk!

Na de “late” lunch fietsen we langs “De Doodendraad”. Het betreft hier een kilometerslange (van Vaals tot Cadzand – 332 km) afscheiding uit de Eerste Wereldoorlog die onder hoogspanning stond en honderden mensen het leven kostte.

De Doodendraad

Om de cachedag af te sluiten doen we in Budel ook nog een zogenaamde Adventure Labcache. Een vrij nieuwe manier van geocachen. De geocache-les sluiten we af bij de camper van Willem-Jan en Trix met een heerlijk Budels biertje.

Morgen blijken we elkaar weer te ontmoeten omdat we maandag allebei een matras laten maken voor in de camper bij Semionautic en we een gratis overnachting kregen aangeboden op de camping de Kienehoef.

3 gedachten over “Rondom de Achelse Kluis

Geef een reactie