Worms en Speyer

16 juni 2021 ☀️ 32° C.

Vandaag bezoeken we Worms en Speyer. Het zijn allebei oude steden met een grote Dom. In Worms halen we eerst een zogenaamde Umwelt-Plakette. Met zo’n sticker op het raam (rechtsonder op de voorruit) mogen we bepaalde milieuzones in. Kost € 5,00 als we het hier afhalen.

Umwelt-plakette

Worms zelf valt tegen. De dom van Worms (bekend van Maarten Luther) is erg groot en de gebeeldhouwde kruistaferelen zijn mooi. Verder vinden wij de Dom niet zo bijzonder. Vlakbij is de Joodse begraafplaats waar we echter niet op mogen omdat we niet iets bij ons hebben om het hoofd mee te bedekken. Een mondkapje volstaat niet. Het lukt me om door de tralies heen een paar kiekjes te maken. Omdat het oude centrum er verder niet erg gezellig uit ziet gaan we na een Italiaanse lunch door naar Speyer.

Worms

In Speyer heeft Agnes een mooie camperplek gevonden bij het Technik Museum. Tegenover het Museum is een groot openlucht zwembad waar we gebruik van willen maken. Het is inmiddels 32° C. en te warm voor andere dingen. We mogen echter niet zomaar naar binnen. Eerst online registeren en kaartjes binnenhalen die bij de kassa gescand worden. Om de kassa te passeren moet je echter wel weer je mondkapje op. Tien meter voorbij de kassa mogen ze weer af. Na ruim een uur lukte het ons om twee kaartjes te bemachtigen. Hierna heerlijk gezwommen.

Als het ‘s avonds nog een beetje is afgekoeld wandelen we door het oude centrum van Speyer dat erg gezellig is. Een mooie Dom en een fraai middeleeuws centrum met een brede straat met veel gezellige terrasjes waar veel Duitsers naar de voetbal zitten te kijken en zagen dat Italië met 3-0 won van Zwitserland.

Terug op de camperplaats is het nog steeds niet erg afgekoeld. We slapen vannacht met alles open om wat koelte te krijgen. We vallen al snel in slaap maar zijn wel door het licht (alles open) al om 5:00 uur wakker. Agnes ligt nog wat te soezen als ik dit blog schrijf.

L39 Albatros

Vanmorgen bezoeken we het Technik Museum. Veel vliegtuigen en andere voertuigen die we ook vanbinnen mogen bekijken. Op afstand ziet het er al spectaculair uit. Later wat meer foto’s.

Geef een reactie