Dornstetten – Sluchsee

19 juni 2021 ☀️ 27° C.

We zijn een week op stap. Dat betekent boodschappen doen. Dat doen we bij de Lidl (nee… we worden niet gesponsord) in Dornstetten. We kunnen bijna alles krijgen wat we op lijstje hebben staan.

Alpirsbach staat ook op ons lijstje want daar staat een kloosterbrouwerij die heerlijk bier produceert (Alpirsbacher Weissen hefe hell) en een heel bijzondere single malt whisky (Kloster Whisky). Van allebei wat aangeschaft. Het klooster is zelf ook de moeite van het bekijken waard.

Hierna rijden we door naar Wolfach. Een stadje dat vroeger bekend stond vanwege z’n vlottenbouwers. Geen vlot gezien maar er wel een heerlijke Schwarzwalderkirschtorte gegessen. We sloegen hier ook nog een verkeerd weggetje in waar het erg spannend was om te keren met onze camper. Op de opvlieger van Agnes na, verliep deze operatie prima en keerden we behouden terug in het dorp.

Ook spannend was de Sommerrohdelbahn van Gutach. Samen in een karretje naar boven en dan razendsnel naar beneden anderhalve kilometer lang. Hoewel razendsnel… je moet niet achter een heel langzaam en steeds maar remmende voorganger zitten. Dat schoot niet zo op! Maar wel erg leuk!

Na deze actie zijn we doorgereden naar Sluchsee. Dit plaatsje ligt aan het gelijknamige meer. We konden de camper kwijt op een grote camperplaats met uitzicht op het meer (wel wat druk en € 10 per etmaal). Hiervandaan maken we een fietstochtje om de helft van het meer, doen wat geocaches en nemen een plons in het heerlijk frisse water.

Op de camperplaats nog naar Duitsland – Portugal zitten kijken. Aan het lawaai om ons heen konden we goed horen wanneer die Mannschaft scoorde. Verdiend gewonnen! Ze speelden zeer attractief voetbal!

Morgen gaan we weer verder richting de Bodensee en laten we het Zwarte Woud achter ons.

1 gedachte op “Dornstetten – Sluchsee

  1. Wat een avontuur lieve luitjes! Dus nu richting Bodensee. Wij waren daar in 1986 op camping Gohren zwischen Kressbron und Langenargen, Misschien een idee??

Geef een reactie