München

26 juni 2021 ☀️ 24° C.

Vannacht in onze eigen camper geslapen. De eigen matras slaapt toch het lekkerste. Na een heerlijk Duits ontbijt heeft Jan eerst met Sem en Tim in de buurt vier caches opgezocht. De jongens waren erg nieuwsgierig hoe het geocachen werkte en waren erg trots toen ze allebei er zelf eentje vonden.

Tim vond de cache!

Omdat de jongens nog een druk programma hadden, is Andrea met ons op de fiets naar de binnenstad van München gegaan. Een tochtje van ongeveer 12 km. Op weg er naar toe ook hun nieuwe huis (in aanbouw) bekeken. Het wordt erg mooi.

Andrea had een fietsroute uitgezocht die voornamelijk door allerlei groene parken liep. Je waant je niet echt in een grote stad. We hebben onze fietsen bij de Isarpoort neergezet en wandelend de Altstadt verkend. München kent een mooi oud centrum. De Viktualienmarkt en de Marienplatz met het oude Rathuis zijn heel erg gezellig en mooi.

Het was erg druk in de binnenstad. Lastig om voldoende afstand te houden. Wat verder opviel dat er nog best wat mensen (ook jonge) in de oude Bayerse klederdracht liepen. Bij de lunch hebben Agnes en ik ook nog even een typisch Duits broodje gegeten: een Butterbrezel (smaakte prima).

Na de lunch zijn we door het Engelse park gefietst. Een erg groot lang gerekt park waar het echt enorm druk was. Duizenden mensen bevolkten de grasvelden. Door het park stroomt de Eisbach waar in gezwommen wordt maar… heel bijzonder… er wordt ook op gesurfd. Een spectaculair gezicht. Op onze website heb ik twee filmpjes gezet die je laten zien hoe dat gaat! Andrea was een prima tourguide.

Eenmaal thuis hebben we op de jongens gewacht tot ze terugkwamen van een verjaardagsfeestje. Hierna hebben we met z’n allen een Biergarten bezocht en er behalve een Duits biertje ook lekker gegeten.

Biergarten

‘s Avonds toen de jongens sliepen, hebben we nog gezellig een spelletje Clever gespeeld met Gregor en Andrea. Het was weer een drukke dag maar… ook heel leuk!

1 gedachte op “München

  1. Wat ontzettend leuk dat jullie klederdracht gezien hebben in München. Ik was daar een paar jaar geleden ook via m’n werk, maar het dat toen helaas niet gezien. Ik vond het een heel gezellige stad en ik heb ook een hele tijd naar dat surfen staan kijken, was echt spectaculair.

Geef een reactie