Bad Tölz – München

25 juni 2021 🌤 20° C.

Toen we gisteravond naar bed wilden gaan, bleek dat het raam bij het bed op de ventilatiestand zetten geen goed idee was. Tijdens de enorme hagel- en regenbui bleek het flink ingeregend zijn met als gevolg een natte matras. Vandaar dat onze ochtend begon met een droogsessie in de zon. Inmiddels is alles gelukkig weer goed droog.

Gelukkig snel weer droog…

Als je wilt weten hoe een hagelbui klinkt in onze camper, kijk dan even op onze site (het filmpje komt niet altijd goed door in de nieuwsbrief).

Zo klinkt een hagelbui in onze camper

Na deze droogsessie vertrokken we om 12:00 uur naar Bad Tölz. We wilden dit oude stadje bekijken en nog wat inkopen doen voor we naar München gingen. Bad Tölz is een voormalig kuuroord en wij vonden vooral de marktstraat erg interessant. Heel veel huizen zijn er mooi beschilderd. Iets wat ons al eerder was opgevallen in de omringende dorpjes. We hebben er ook nog een tweetal Labcaches gedaan. Het lukte ons echter niet om deze helemaal af te maken omdat we maar beperkte tijd hadden ivm betaald parkeren. Leuk stadje, jammer dat het uitzicht werd ontsierd door een grote bouwkraan in het midden van de marktstraat.

Gevels Bad Tölz

Naar München rijden was niet ver. Andrea, Gregor en de kids wonen aan de rand van München in een rustige wijk. We konden onze camper zonder problemen voor de deur parkeren (en daar ook lekker in geslapen op onze nieuwe en nu weer droge matras).

Tim en Sem blij met het Nederlandse broodbeleg

Het was goed om elkaar weer te zien na een jaar en drie maanden. Door de Corona omstandigheden was een eerder bezoek niet mogelijk. Samen met Gregor hebben we Sem en Tim opgehaald die op vrijdagmiddag naar de Nederlandse school gaan. De beide jongens spreken nog steeds drie talen: Duits (moedertaal), Spaans (vadertaal) en houden ook nu het Nederlands nog bij. Knap hoor!

De cadeautjes vielen bij de jongens (letterlijk) goed in de smaak. We hadden van te voren al een lijstje opgekregen met hun lievelingsbeleg (hagelslag e.d.). We hadden ook voor ouders en kids een spelletje gekocht. Terwijl wij de spelletjes uitproberen met de jongens, kookt Gregor een heerlijke maaltijd (Ossobuco) voor ons. Gregor is een geweldige kok!

We kletsen gezellig bij over van alles en nog wat en maken plannen voor de komende dagen. We blijven hier tot maandagochtend en reizen dan pas verder.

1 gedachte op “Bad Tölz – München

Geef een reactie