Pfronten en Neuschwanstein

24 juni 2021 🌤❄️🌧 20° C.

Al een aantal jaren reden we voorbij deze plek via Oostenrijk naar Merano waar we een paar keer een fijne meivakantie hebben gehouden. Ook op de terugreis passeerden we deze kastelen op korte afstand als we de Romantische Strasse reden op weg naar Nederland. Nu moest het er maar eens van komen en we besloten om kasteel Neuschwanstein met een bezoekje te vereren. Op tijd vertrokken want het weerbericht voorspelde weinig goeds vanaf 12:00 uur.

Onze eerste stop was het dorpje Pfronten waar een mooi aangelegd Kurpark was en we o.a. een labcache hebben gewandeld.

Eenmaal bij Neuschwanstein viel de drukte nog mee. We zijn met de bus naar boven gereden en later terug gelopen. Boven stonden er rondom het kasteel al heel wat mensen te wachten die naar binnen wilden. Je moest hiervoor tickets bestellen voor een vaste tijd voor je naar binnen kon gaan. We vermoeden dat dit altijd zo is om te voorkomen dat het binnen te druk wordt.

Na een selfie voor het kasteel zijn we rustig teruggewandeld naar de camper. Op weg naar de camping bij Koch am See werden we verrast door een fikse hagelbui. We waren blij dat onze voorruit heel bleef. Ook brachten we nog een bliksembezoekje aan de beroemde springschans van Garmisch Partenkirchen.

Helaas… de camping bij Koch am See bleek vol. Ook een camperplaats vlakbij stond zo vol dat we doorgereden zijn naar camping Demmelhof bij Buchberg. Hier waren nog wel plaatsen beschikbaar en we kregen een plekje aan het meer. Voor de derde avond op rij werden we hier getrakteerd op een fikse onweer- en regenbui. Ditmaal opnieuw met grote hagelstenen. Gelukkig bleef onze camper onbeschadigd.

Morgen verlaten we de Deutsche Alpenstrasse op weg naar onze oude buren uit Rijswijk die nu in München wonen.

Geef een reactie