Deutsche Alpenstrasse und Nesselwang

23 juni 2021 🌤🌧 22° C.

Terwijl ik deze blog schrijf, hoor ik op de achtergrond nog net het geluid van een Duits fanfareorkest dat hier vlakbij oefent in een ruimte van de Bergwacht. Op de grote camperplaats waar we vandaag staan is het doodstil. Duitsland trapt af tegen de Hongaren. Hoop zo het laatste stukje nog even mee te pikken.

Vandaag een flink stuk gereden. We reden een mooie route en konden het rustig aan doen. De honderzestig kilometer van vandaag gingen eerst langs de Bodensee en daarna reden we over de Deutsche Alpenstrasse oostwaarts. Ons doel van vandaag is Nesselwang. Nesselwang kent een erg grote camperplaats waar het goed toeven is op de ruime plekken. Het is een geliefde plek niet alleen ‘s zomers maar ook in de winter.

De camperplaats is gelegen onderaan de skiliften. Nu brengen ze ons omhoog om te wandelen en in de winter om te skiën.

Wij arriveren om13:00 uur en gaan om 14:00 uur met de liften naar boven. Hier voltrekt zich een nieuw Corona – toneelspel. Niet alleen de Nederlandse Sywert van Lienden verdient graag aan mondkapjes. Als we bij de kassa van de skilift komen, wijst de dame achter de kassa naar onze mondkapjes. We mogen met onze eigen mondkapjes niet met de stoeltjeslift naar boven. We worden verplicht om andere mondkapjes te kopen voor € 2,00 per stuk. We krijgen per persoon € 1,00 korting omdat we vakantie houden in Nesselwang. Als we met de lift naar boven gaan, blijkt het personeel dezelfde mondkapjes te dragen die bij ons werden afgekeurd. Op onze vraag waarom zij wel en wij niet, kregen we het antwoord: “omdat wij ze de hele dag moeten dragen” …. Ik denk dat als we terug zijn in Nederland we de Duitsers op het strand voor hun zelfgegraven kuil laten betalen 🤪. Per persoon!

Maar genoeg nu over Corona gedoe in Duitsland. We maken eenmaal boven aangekomen een mooie wandeling. Het uitzicht valt wat tegen omdat er regen zit aan te komen. Het is er wel heerlijk rustig. Na een uurtje (ivm de regen en de knie van Agnes) dalen we weer af.

Beneden gezellig geborreld en Agnes heeft weer een nieuw probeersel in de Omniaoven klaargemaakt (zie onze website).

Morgen trekken we weer verder naar het oosten.

https://camperoppad.com

2 gedachten over “Deutsche Alpenstrasse und Nesselwang

  1. Met veel plezier volg ik jullie reis. Leuke foto’s ook! Maar wat een schandalig verhaal van die mondkapjes, ik geloof dat ik omgedraaid was en weggelopen…..

    De omnia-recepten zien er ook erg lekker uit! Wij zijn ook bezig met een pagina op onze website met recepten (niet omnia, maar “gewoon”), hebben al heel wat verzameld maar nog niet gepubliceerd.

    Veel plezier nog!
    GeoKars (van DNF)

Geef een reactie