20 november 2021 – Weer thuis!

Wakker worden in een omgeving waar buiten alles bevroren is, was ons deze vakantie nog niet eerder overkomen. Nu dus wel.

Lac du Moulinet

Een strakblauwe lucht, wit uitgeslagen gras, bevroren steigers en een flinterdun laagje ijs op het water van Lac du Moulinet was het decor waarin we ontwaakten. We hadden er wel op gerekend dat het ‘s nachts koud zou zijn maar niet dat het zou gaan vriezen.

Lac du Moulinet

De planning was om vandaag tot net boven Parijs te rijden voor een laatste overnachtingsplek. De reis verliep echter zo voorspoedig dat de gedachte onderweg al opkwam om door te rijden naar huis.

Lac du Moulinet

Toen de geplande camperplaats bezet bleek door de plaatselijke kermis, zijn we maar doorgereden naar Delft. Om 21:45 uur thuis. We hebben de camper voor de deur gezet en alleen de koelkast leeggehaald, de fietsen eraf en die nacht weer lekker in ons eigen bed geslapen.

21 november 2021 – statistieken

Vandaag in een rustig tempo de camper leeggehaald, de wasmachine aan het werk gezet en zoveel mogelijk alles opgeruimd.

Weer thuis.

Dit is dus voorlopig even onze laatste blog. We zullen de reis afsluiten met wat cijfers voor wie dat interesseert. Het verhaal van deze reis wordt nog eenmaal gevolgd door één blog waarin jullie een link kunnen vinden naar het fotoalbum dat we van deze reis maken. Dat kan echter nog wel een maandje duren…

Cijfers:

 • Reisdagen: 42
 • Gereden kilometers: 7076 km
 • Gefietst: 421 kilometer
 • Gewandeld: 162 kilometer
 • Diesel getankt: € 889,00
 • AdBlue: € 9,00
 • Tolgelden: € 210,00 (nog niet alles)
 • Bekeuring 8 km te hard rijden: € 45,00
 • Busvervoer; € 16,80 + € 44,00 hop on hop off bus Lissabon
 • Taxi: € 20,00
 • Overnachtingen: € 463,00
 • Wassen en drogen (3x): € 15,00
 • Boodschappen algemeen (inclusief buiten de deur eten): € 873,00
 • We stonden op 26 camperplaatsen
 • Geocaches gevonden: 192
 • Verste punt van huis: Alvor Portugal
Alvor Portugal

Tot slot:

Iedereen bedankt voor de leuke en fijne reacties die we kregen en tot onze volgende reis. Deze staat gepland voor april, mei en juni. Tegen die tijd laten we jullie nog weten waar die naar toe gaat.

16 gedachten over “20 november 2021 – Weer thuis!

 1. Your description of the costs is really useful and this is important information for those who want to organize a trip. You are the first to put these detailed descriptions, congratulations, it’s a really useful thing. Thanks for writing everything like this. Greetings from Italy 🤗🤗🤗

 2. Het was heel bijzonder om jullie te mogen volgen bij dit mooie avontuur! Roept bij mij ook heel wat herinneringen op. Wat valt er toch veel mooi’s te ontdekken op ons aardbolletje! Ga maar lekker nagenieten!! En jullie kunnen in ieder geval (zoals ik) nooit zeggen, hadden we maar wat meer foto’s gemaakt! (Ik ben benieuwd waar het volgende avontuur naar toe gaat, Hongarije is heel bijzonder)!

 3. Home sweet Home ; Welkom thuis en bedankt voor het meereizen. Al met al een zeer voordelige reis geweest volgens jouw cijfers en knap dat je dat allemaal zo secuur bijgehouden hebt ; zelfs het aantal gewandelde kilometers !!
  Geniet de komende maanden nog maar na , van deze prestatie en wellicht tot ziens in volgend jaar.
  Groetjes , Trix & Willem-Jan

 4. Welkom terug in NL! Jammer dat jullie weer thuis zijn, want ik heb jullie avonturen met veel plezier gevolgd. Heel leuk dat jullie de statistieken ook delen. Het valt op dat jullie weinig geld kwijt waren aan wassen en drogen. Wij treffen dat meestal heel duur aan onderweg. Misschien nog een tip voor ons waar jullie dat doen?

  Hartelijke groet en tot een volgend campercaching-avontuur!
  GeoKars
  (onderweg met GEOrgCACHING als DNF)
  https://dnffinder.blogspot.com/p/wie-zijn-wij.html

 5. Lieverds, welkom thuis!!!!
  Wat zal ik je foto’s missen en die mooie reis die jullie gemaakt hebben. De laatste foto’s zijn ook bijzonder dat het gevroren heeft. Maar ja, als er nog een paar uurtjes naar huis is dan ruik je de stal en het bed.Hahaha

  Dank jullie wel voor de mooie reis en ik hoop het weer mee te maken volgend jaar!!

  Liefs,

 6. Welkom terug! Ik zag je mailtje van Seniorweb en dacht hè, je was toch nog in Valencia?! 😉 De terugreis ging een stuk sneller dan heen.
  Ik vond het reuzeleuk om zo een beetje met jullie mee te reizen naar al die prachtige plekken, vaak bekend, maar soms ook mooie nieuwe en onbekende!

Geef een reactie