Lockdown Eext

20 t/m 23 april 2020 – 🌞 18° C.

Ruim vier weken duurt het nu dat we afstand moeten houden en dat we het liefst zoveel mogelijk thuis moeten blijven. In Nederland is er sprake van een intelligente lockdown. Het advies is om er alleen op uit te gaan als het nodig is, bijv. om boodschappen te doen. Het belang van afstand houden van elkaar wordt keer op keer onderstreept.

Giethoorn zonder toeristen

Toen we vorige week onze kleinkinderen in Oldemarkt opzochten, hebben we dankbaar gebruikgemaakt van onze camperbus als isolatiemiddel. Overnachten op een camping mocht alleen als we er geen druppel innamen en geen druppel achterlieten. Omdat we thuis alles kunnen innemen en ook weer (lees chemisch toilet) terugbrengen was het prima te doen met ons campertje om een paar nachten op stap te gaan. Weliswaar de kleinkinderen alleen van dichtbij achter het glasraam gezien maar toch was het fijn om er weer even uit te zijn. Giethoorn bekijken zonder de sloten vol met toeristen was een belevenis.

Met deze ervaring in het achterhoofd zijn we er nu ook even drie dagen tussen uit. Een staanplaats op De Schaopvolte bij Eext en Gieten in Drenthe. Stroom en water van de paal voor € 1,00 per nacht en het overnachten zelf kost € 10,00. Ons nieuwe chemische toilet kan hier ook geleegd worden.

We hebben er inmiddels twee dagen opzitten. Heerlijk gefietst en gegeocached zonder een kans anderen te besmetten. Twee prima dagen die goed passen in de anderhalve meter samenleving. Okee… de toiletgebouwen zijn gesloten maar je zelf schoonhouden zonder douche lukt ook prima (als kind gingen we alleen op zaterdag onder de douche 🙂).

Morgen gaan we weer terug naar huis. Het weekend blijven we thuis omdat het dan weer drukker wordt en we geen risico’s willen lopen. Ook op onze camping wordt het weer drukker. De eerste nacht stonden we met z’n tweeën, de tweede nacht met z’n vieren en de komende nacht staan we hier al weer met zes campers. Het herstel komt er aan! Toch een paar prima dagen met mooie omgeving, schitterende natuur en heel veel geocaches.

5 gedachten over “Lockdown Eext

  1. Mooi dat jullie dit kunnen. Ik zie het ons in België niet doen want dat valt dan onder niet essentiële verplaatsing en dat levert een stevige boete op. We wachten op betere tijden 🤭

  2. Jullie genieten lekker van van de extra rust in Nederland; gelijk hoor!
    En wat zie ik nou toch: een treinwagon als verblijf tegen gekomen?! 🙂
    Nu nog een prachtige dag om thuis weer op te zoeken; kunnen jullie meteen weer lekker douchen.
    Groeten,
    Hans & Pauline

Geef een reactie