Rijswijk – ‘t Zandt

29-07-2020 🌤 19° C.

Vorige week twee nachtjes gecamperd (dat ging goed) dus deze week vier nachten op stap. Agnes nog steeds de gebroken rechterbovenarm en Jan nu snotverkouden. Inmiddels wel de uitslag van een Coronatest op zak: een gezonde verkoudheid en geen andere enge dingen.

Omstreeks 11:00 uur vertrekken we vandaag uit Rijswijk naar ‘t Zandt (vlakbij Delfzijl). Maar één stop gemaakt omdat het onderweg toch nog buiig weer was. Eigenlijk hadden we in Buitenpost nog een stop willen maken om een jarige tante te feliciteren maar om niet de hele familie met mijn verkoudheid te besmetten, zijn we doorgereden naar ‘t Zandt.

Hier hadden we een plekje gereserveerd op een bijzondere camping: Landgoed DeCamping. Bijzonder omdat het hier gaat om een sociaal werkproject van het gehele dorp. De voetbalvelden van de voormalige voetbalclub worden langzamerhand omgeturnd tot een volwaardige camping. We douchen in de voormalige kleedkamers en de sportkantine is receptie en ontvangst. De campingwinkel dient gelijk als dorpswinkel. Hoewel er nog een hoop moet gebeuren, zijn wij tevreden met de geboden service. Alles wat een camperaar nodig heeft is voorhanden en niet duur: € 15,00 per nacht (plus € 2,50 stroom).

We hebben voor vier nachten geboekt omdat we van hieruit de omgeving gaan verkennen en voor Jan ligt er een interessante geocache trail (Eemdelta) die we de komende dagen gaan proberen te loggen.

Aan het eind van de middag hebben we het dorpje nog even bekeken. Was erg leuk met het middeleeuwse kerkje als hoogtepunt. Onder de noemer “Monnikenwerk” zijn hier dagelijks kunstenaars aan het werk. Ook het dorpje zelf heeft een aantal leuke oude huizen. Of de oude VW-kever nog rijdt, twijfelen we aan 😉.

Morgen verder…

Geef een reactie