Geocachen en lezen

30-07-2020 🌤 23° C.

Na een prima nacht in de camper worden we rond 8:00 uur wakker. Rustig opgestaan en samen gedoucht in de voormalige kleedkamer van de Zandtse v.v. Ruime douche… erg prettig voor Agnes om de ruimte hebben. Makkelijk met aankleden en zo.

Na een ontbijtje stapt Jan voor vandaag op de fiets voor een fietstocht richting Delfzijl. Vanaf Godlinze ligt er een schitterend onderhouden cachetrail tot aan Delfzijl en weer terug. Ik ga proberen om alle 50 caches te loggen vandaag en ga wel zien waar het schip strandt…

Agnes blijft bij de camper, lekker lui een boek lezen en ze verdiept zich in de lokale aardbevingscultuur. Onder het genot van een kopje thee en eigengebakken appelgebak bij een lokaal horecazaakje hoort ze hoe de mensen van ‘t Zandt lijden onder de aardbevingen hier. We zitten midden in de Gemeente Loppersum waar de meeste schade is/wordt aangericht.

Zoals gezegd ga ik er op uit om te geocachen. Het is inderdaad een prachtig uitgezette route met allemaal originele puzzels die onderweg opgelost moeten worden. Dit zorgt er wel voor dat ik niet al te hard vooruit ga. Er zitten puzzels bij waar ik soms wel een half uur aan kwijt ben. Ik slaag er dan ook niet in om ze alle vijftig te loggen. Om vier uur ben ik weer bij de camper en heb ik slechts 29 caches kunnen loggen. Misschien binnenkort de rest nog doen…

Na de borrel, eten koken en afwassen zitten we nog een poos buiten in de avondzon. Prima dag!

Geef een reactie