Noordkaapse zeedijk en Appingedam

31-07-2020 🌤 25° C. – 🌞28° C.

Acht uur op. Na een kort ontbijtje hebben we de camper rijklaar gemaakt voor een ritje terwijl we allerlei zaken op de camping lieten staan.

Vandaag begonnen met een geocache wandeling rond het dorpje Holwierde dat een heel oude middeleeuwse kerk heeft. De deuren van de Groningse kerken staan open dus konden we een kijkje nemen. Zeer de moeite waard!

Hierna zijn we naar de Noordkaap gereden en hebben daar ongeveer drie uur boven op de dijk gezeten met een verfrissende bries vanuit zee. Geen last van de warmte, uitzicht op Borkum en een droogvallende Waddenzee met als enige toeschouwers een kudde schapen en passerende wadlopers en fietsende voorbijgangers. Heerlijk!

Omstreeks 15:30 uur verlieten we de dijk richting Appingedam. Leuk oud middeleeuws stadje waar we aan het Damsterdiep hebben genoten van een lekker Witbiertje. Nadat we de hangende keukens hebben bewonderd, zijn we lekker uit eten geweest bij de plaatselijke pizzeria. Prima eten!

Hierna terug naar de camping waar we nog wat onderhoud (toilet legen en water vullen) moesten doen en ook eigen onderhoud (heerlijk gedoucht) niet vergeten.

Leuk is trouwens dat we op deze camping er een klein broertje (of is het een zusje) bij hebben. We zien ze niet zo heel vaak: rode camperbussen. Deze heeft een mooie afbeelding van schildpadden op de zijkant.

8 gedachten over “Noordkaapse zeedijk en Appingedam

 1. Hallo Jan,

  Had al eerder geantwoord maar moest steeds wachtwoord van WordPress invullen en dat gaf problemen.

  Met het ruilen van een link bedoel ik dat jij een link naar mijn website plaatst, zo zal er een plaatsen naar die van jou.

  Mvgr.
  Jelle

 2. Hallo Jan en Agnes,
  Zag jullie bericht op Facebook. Wij gaan volgende week ook richting Groningen en Appingedam staat al een tijdje op onze lijst. Wij hebben sinds april een nieuwe buscamper maar zijn er amper mee weggeweest. Mijn vrouw heeft de heup gebroken en kreeg een nieuwe. Zij moet nu revalideren en oefenen. Maar we gaan het proberen.
  Wij hebben ook een website en mogelijk willen jullie een link ruilen.
  https://www.camperphoto.nl/

  Mvgr.
  Jelle

 3. Haha! Leuk die foto van onze camper! Het is toch echt een schildpad hoor en geen slakken. We rijden weleens met een slakkengangetje……
  Leuk die verhalen!
  Jan Blaauw en Hannie Koppert

Geef een reactie