Cache-cache dans le vignoble

30-09-20 🌞 21° C.

Schitterend weer vandaag. Terwijl de Tweede Kamer debatteert over het wel of niet dragen van mondkapjes, maken wij ons klaar voor een wandeldag door de ‘vignobles’. In de cache app vond ik een mooie wandeling die ons door de wijngaarden voerde rondom Zellenberg.

Tijdens de wandeling passeerden we een mooi gelegen kerkhofje met oude graven. Ook was men overal hard aan het werk om de druiven te oogsten. Voor het eerst zagen we hoe de druiven mechanisch werden geoogst (filmpje).

De wandeling bracht ons door de wijngaarden tot aan Bebleheim waarna we terugklommen naar het hoger gelegen Zellenberg.

Na de wandeling bleek dat we in Zellenberg niet in het zonnetje konden lunchen. We reden daarom naar Riquewihr waar we wel een plekje op een terras konden bemachtigen.

Riquewihr

Op een terras eten in Frankrijk eten is wel een mondkapje gedoe. Eerst je mondkapje opdoen voor je het terras opgaat. Als je dan aan je tafel zit, mogen de kapjes af. Wel weer grappig dat we dan door een oude en vriendelijke Zwitserse dame worden toegesproken (zonder mondkapje) die steeds dichterbij komt als ze (nogal “vochtig”)met je spreekt. 😀 Na de lunch (was lekker) het mondkapje weer op en dan op straat weer het kapje af.

Na de lunch en tot het eind van de middag genoten van de zon. En even gekletst met Saar die bezig was met haar ‘nachtspreuk’. Daarna lekker weer een spelletje in de camper.

Geef een reactie