De honderdste…

18-12-2020 🌤 10° C.

Als Agnes ons camperlogboek goed heeft bijgehouden, maken we dit weekend voor de honderdste keer een reisje met onze camper. Is dat wel veilig in deze (Corona) tijd? Wij denken van wel… we ontvangen niemand en nemen als we buiten wandelen of fietsen ruim voldoende afstand in acht. We laten nergens afval achter en legen ons toilet bij thuiskomst. Het gaat inderdaad om kleine reisjes maar die zijn daarom niet minder leuk.

Enkhuizens Drommedaris

We parkeren de camper bij het station en de veerhaven. Vroeger waren hier een aantal camperplekken maar die zijn nu verplaatst naar Sprookjesland bij Enkhuizen. We mogen onze bus hier wel een aantal uur parkeren (blauwe schijf).

Parkeren bij de veerhaven

Hier vandaan maken we een schitterende stadswandeling a.d.h.v. een tweetal labcaches. We waren al wel eerder in Enkhuizen om het Zuiderzeemuseum te bezoeken maar we wisten niet dat het stadje zelf zo mooi is. De foto’s spreken voor zich. We hadden de weergoden mee, een mooi zonnetje en niet al te koud. Een fantastisch stadje om ons honderdste reisje te beginnen.

Enkhuizen

Omstreeks 15:30 uur steken we het IJsselmeer over naar Lelystad waar we de camper voor de nacht parkeren bij het strand aan de Houtribdijk. Agnes geniet op de dijk nog even van de sterrenhemel: Saturnus en Jupiter stralend samen aan de zuidwestelijke hemel. Het was wederom een fijne dag!

Geef een reactie