Warmenhuizen – Warstiens

17 en 18 april 2021 ☀️ 14° C.

Vandaag (17 april) hebben we een fietsafspraak met onze vrienden Caroline en Arie. Zij arriveerden om 10:30 uur op de camping. Na een kopje koffie en heerlijke dadeltaart van Caroline vertrokken we voor een fietstochtje van ongeveer 30 kilometer (Schoorledam – Groet – Bergen aan Zee – Bergen – Warmenhuizen).

Duinlandschap bij Groet

Het duinlandschap is prachtig om door heen te fietsen maar de hoge duinen spelen de knie van Agnes wel parten. Het valt niet mee om met een gescheurde meniscus kracht te zetten om omhoog te komen. We besluiten om de volgende dag een elektrische fiets te lenen bij Loekie en Henk in St. Nyk. Vandaag sluiten we de dag af met een lekker biertje voordat Arie en Caroline weer naar huis gaan. Natuurlijk doen we onderweg ook nog een leuke cache (het huis van Picasso).

Vandaag halen we een elektrische fiets op bij Henk en Loekie in St. Nicolaasga. We zijn erg blij dat we dit kunnen gaan proberen. We hopen met deze fiets onze actieradius wat te vergroten.

We krijgen een heerlijke lunch met lekkere broodjes en daarna maken we nog een mooie boswandeling door het bos bij de Eysingastaate. Het is echt prima wandelweer en de temperatuur is zodanig dat de vesten al gauw om onze middels hangen.

Na nog een drankje vertrekken wij naar Warstiens (Één van de 100 mooiste dorpen). Dit mooie en kleine dorpje ligt net onder Leeuwarden en beschikt over een kleine maar prima camping https://campingbuorren1.nl

We denken er over om hier twee nachtjes te blijven staan voor we weer verder trekken.

Geef een reactie