Edenkoben – Winterswijk

30 juni 2021 🌧 🍷 16° C.

De weersvooruitzichten waren dusdanig dat we gisteren al besloten om er een fikse reisdag van te maken. Bij het opstaan regende het al en dat was voor ons voldoende reden om snel uit Frickenhausen te vertrekken met als bestemming Edenkoben. In dit dorpje aan de Weinstrasse hebben we de afgelopen jaren steeds een voorraadje wijn ingeslagen.

Het was voor het eerst dat Agnes (ivm haar knie) het aandurfde om weer eens een flink stuk te rijden. Het ging prima maar was gewoon weer even wennen omdat Agnes vorig jaar ook amper in de camper heeft gereden door haar gebroken arm. Voor Jan de kans om z’n boek uit te lezen 😉.

De Duitse wegen zijn prima maar we zien de laatste jaren dat er veel onderhoud aan vooral de bruggen wordt gepleegd. Dit zorgt voor veel stukken snelweg waar we niet harder dan 80 km per uur kunnen rijden.

Weinhaus Edel – Brauch Edenkoben

Om 13:00 uur kwamen we aan bij Edel-Brauch. Dit wijnhuis is een familiebedrijf en wordt momenteel geleid door de twee dochters van de vorige eigenaar. We hadden al gauw onze keus bepaald en de flessen wijn in de auto geladen.

Hierna nam Jan het stuur over. We hadden onderweg eigenlijk al besloten om door te rijden naar Nederland omdat het weer in Duitsland voorlopig slecht bleef. In Winterswijk zou het komende weekend het weer redelijk zijn. Dus: op naar natuurvriendencamping Lutje Kössink. Van te voren al even gebeld of er plek was. Gelukkig dat was het geval!

Bij aankomst om 19:30 uur werd ons echter verteld dat er een vergissing was gemaakt en we weten nu niet of we hier morgen nog kunnen blijven. Dat wordt dus nog even spannend. Jullie horen van ons. Als we niet kunnen blijven, gaan we hoogstwaarschijnlijk via Voorthuizen (tante Janna bezoeken) naar Delft.

Geef een reactie