Langs de Main naar Würzburg

29 juni 2021 🌤 ⛈ 24° C.

Vanmorgen bij het opstaan regende het nog een beetje en om 9:30 uur werd het droog en vertrokken we op de fiets langs de Main naar Würzburg. Het is prachtig fietsen langs de Main. Veel bloemenpracht met de wijnhellingen op de achtergrond en oude vestingstadjes als decor.

Bloemenpracht

Bij de stadjes zijn we even van de fietsroute afgeweken om er wat meer van te bekijken. Met een zonnetje en een temperatuurtje van 24° C. was het echt prima te doen.

Würzburg was voor ons niet helemaal onbekend maar ook nu ontdekten we nog nieuwe plekjes. Na een eenvoudige lunch hebben we aan de oever van de Main de tijd genomen om overleg (MDO) te voeren via Teams met het verpleegtehuis van tante Janna.

Vervolgens zijn we weer langs de Main terug gefietst naar de camping in Frickenhausen. Leuk om even te melden dat we onderweg de vierduizendste geocache konden noteren. Toch altijd leuk zo’n “milestone”. In Nederland vinden we in toenemende mate beschilderde stenen langs de weg of in een cache. Bij ons heten ze “Happy Stones” of “Toffe Keien”. Hier in Duitsland noemen ze het “Wandersteine”. Het is de bedoeling dat je zulke stenen meeneemt (je mag ze ook houden) en op Facebook vermeldt waar je de desbetreffende steen hebt gevonden. Er zitten soms echte juweeltjes tussen. We vonden vandaag voor het eerst zo’n steen in Duitsland op een kilometerpaal langs de Main. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de steen weer ergens anders neer te leggen nadat je er een foto van hebt genomen (om te posten op Facebook).

Vanavond de voetbalwedstrijd Duitsland – Engeland gezien op de iPad. Onze Duitse buurman was in tegenstelling tot gisteravond erg rustig… en daarna flink chagrijnig!

Morgen wordt het regenachtig weer en maken we er een reisdag van. We gaan langzamerhand weer een beetje naar het westen.

1 gedachte op “Langs de Main naar Würzburg

  1. Leuk verhaal weer! Wij hebben in Duitsland al regelmatig een hele slinger gezien met van die mooie steentje, eentje was er denk ik wel een kilometer lang! Zaten echt de mooiste exemplaren bij. En inderdaad kom je ook regelmatig een eenling tegen ergens op een klein plekje – of juist heel opvallend. Erg leuk!

Geef een reactie