Lakedistrict – Three

Around the lake

18 augustus 2022 🌨🌨 15° C.

De afgelopen twee weken hadden we (voor Engeland) ongekend mooi weer. Temperaturen rond de 28° C. waren geen uitzondering. Afgelopen maandag was het weer al veranderd. De temperatuur ging omlaag maar het zonnetje bleef zo nu en dan schijnen. Vandaag kwam voor ons de omslag. Vrijwel de hele dag regen. We zijn daardoor niet zoveel buiten geweest. Behalve onze campingbezoeken hebben we een rondrit gemaakt door het Lakedistrict.

We hebben ook nu weer genoten van de prachtige uitzichten die je hier hebt. Het Lakedistrict is echt een mooi stukje Engeland! Soms is het ook spannend om hier te rijden. De wegen zijn zo nu en dan zo smal dat onze buscamper het hele wegdek in beslag neemt. We hebben meestal geluk en komen dan niemand tegen. Één keer pech… een flink stuk achteruit omhoog (stijgend verkeer heeft voorrang) zorgde voor een vervelend gevoel maar verder prima.

Aan het eind van de dag was er nog een kleine verrassing. Één van de wardens van de Skelwith Fold Campsite gaf ons een mooie tip: bij de bovenuitgang van deze reusachtige camping ligt een onbekend klein mini-dorpje (wij zouden zeggen een gehucht) met oude cottages en een werkelijk fantastisch uitzicht.

Railway & Up the Hoad Hill

19 augustus 2022 🌤 20° C.

Vandaag veel tijd om de toerist uit te hangen. Maar één campingbezoek dichtbij lake Windermere. Niet ver van dat meer loopt de Lakeside and Haverthwaite Railway.

Lakeside and Haverthwaite Railway

Het spoorlijntje is ongeveer 5,6 kilometer lang en loopt van Haverthwaite via Newby Bridge naar Lakeside aan het Windermere. Het ritje duurt ongeveer 18 minuten en is leuk om te doen. We nemen een “return” en doen een paar geocaches bij het lake en genieten van het zonnetje dat vandaag wel weer schijnt.

Lakeside and Haverthwaite Railway

Als we weer terug zijn, rijden we naar Ulverston waar op een hoge heuvel een bijzonder monument staat. Het herdenkt Sir John Barrow die in 1764 in Ulverston werd geboren. Sir John was een van de oprichters van de Royal Geographical Society en bekleedde in de 19e eeuw verschillende regeringsposten en werd de tweede secretaris van de Admiraliteit.

Morecambe Bay

Hoewel het monument officieel “Het John Barrow Monument” heet, wordt het ook wel de “Hoad” (het staat op Hoad Hill) of “The Pepper Pot” genoemd.

The Pepper Pot

Er loopt een mooie wandeling naar het op een vuurtoren lijkende monument. De wandeling duurt een uurtje en biedt andermaal fantastische uitzichten tot over zee. Beneden ons een baai (Morecambe Bay) die bij eb helemaal droogvalt. Aan de andere kant het prachtige landschap van het Lakedistrict.

Kitchen Garden

Op weg naar boven passeren we nog de “Kitchen Garden” met bijzondere (eetbare) planten. Zo zagen we een groot aantal artisjokken in bloei staan.

Aan het eind van de dag zoeken we onze camperplaats in Kendal op. We hebben hier een mooie plek gevonden net buiten het stadje. We hebben hier voor drie nachten gereserveerd. ‘s Avonds nog even de tijd genomen voor wat “bureauwerk”.

Kendal

20 augustus 2022 ☁️ 18° C.

Door de weersvoorspelling hadden we ons al ingesteld op een dag binnenzitten. Echter… zoals al vaker hier bleef het tot laat in de middag droog. Wel dreigende luchten maar prima weer om het leuke stadje Kendal te bezoeken.

Kendal

De gebruikelijke Labcaches brachten ons in het oude centrum en we maakten een wandeling om het Kendal Castle.

Het oude centrum heeft een gezellig winkelcentrum met oude winkelpandjes en ook een kerstwinkel die het hele jaar open is. Leuk om te bezoeken.

Kendal Parish Church

Kendal ligt aan de Kent rivier. Rond de rivier wordt momenteel hard gewerkt om het overstromingsgevaar te beteugelen. Een groot deel van het stadje is hierdoor veranderd in een bouwput. De bijzondere Kendal Parish Church (vlakbij de rivier) was nog wel te bezoeken.

Kendal Castle

Kendal Castle viel een beetje tegen maar we hadden op weg hier naar toe wel een leuke ontmoeting met een “tuinman” van een “allotment garden” (volkstuin). N.a.v. een kletspraatje kregen we een zak bonen mee waardoor we vanavond ook weer een gezonde maaltijd hebben.

Allotment garden

De rest van de avond hebben relaxed doorgebracht in ons campertje.

11 gedachten over “Lakedistrict – Three

 1. Ik las al enkele keren dat jullie iets verkenden via een labcache. Ik ken geocache wel maar labcache niet. Ik heb hier en daar wat gezocht maar echt duidelijk is het mij nog niet. Is er een website waar ik er duidelijke uitleg kan lezen?
  Overigens vind ik jullie verslagen altijd leuk om lezen.

  • Goeie vraag! Er is in de App Store (IOS) en in de Google Play Store een app verkrijgbaar om Adventure Labcaches spelen. Ik zal binnenkort op onze Geocache pagina op deze site er iets overschrijven.

   Je doet de labcache met een andere app maar de punten van de labcache tellen wel mee bij de “normale” caches.

   • Bedankt voor je snelle reactie. Ik ga er eens goed naar moeten kijken. Het punt is dat ik zo een tiental jaren geleden toen mijn kleinkinderen nog klein waren verschillende caches heb gezocht en gevonden. Maar er blijkt nu erg veel te zijn veranderd sedertdien. Ofwel wist ik toen niet beter. Maar het bleef beperkt tot het zoeken van een cache en het noteren van je naam en vinddatum in het boekje dat meestal bij de cache zat. Niks smileys, niks punten verdienen, niks adventure caches. Jullie hebben me nu dus op een heel nieuw spoor gezet. Bedankt en nog veel reis en zoekgenot.

 2. Ik geniet heel erg van jullie tocht, dank jullie wel dat ik mee mag genieten.
  Ik geef niet altijd commentaar, daarom laat ik even weten dat ik wél geniet hoor.
  Goeie reis!!

Geef een reactie