Lakedistrict – Two

Clifton Dikes

14 augustus 2022 ☀️ 29° C.

De wandeling van gisteren was pittig. Onze kuiten wilden graag wat rust. Daarom vandaag een lui programma bij de camper.

Al vroeg de luifel uit gezet en de ligstoelen er onder. Vandaag zal voorlopig de laatste dag met warm weer zijn. We vinden dat niet zo erg want het is eigenlijk te warm om iets te doen. We waren niet de enige camperaars die hiervoor kozen. Aan de andere kant van de camperplaats stond nog een stel Nederlanders die het vandaag rustig aan deden.

We hebben allebei een boek uitgelezen en alleen ‘s avonds een korte wandeling gemaakt naar de koeien verderop in het weiland. Het waren allemaal jonge beesten (pinken) die vreselijk nieuwsgierig waren.

Agnes heeft vandaag ook nog een recept uitgeprobeerd voor een Cherry Curd Cake. Het recept staat zoals gewoonlijk weer op de receptenpagina van onze website onder “gebak”.

Penrith – Watermillock

15 augustus 2022 ☁️ 🌨 19° C.

Vannacht heeft het kort geregend. Een groot onweersgebied is langs ons heengegaan. We hebben er geen last van gehad en heerlijk doorgeslapen. Vanochtend is het wel een stuk koeler dan gisteren.

Vandaag twee campings bezocht die een flink eind uit elkaar lagen. De eerste camping van vandaag was ook de eerste camping die we moesten afkeuren omdat ze helemaal geen toerplaatsen meer aanboden. Dus waren we snel klaar.

Penrith

Hierdoor hadden we volop de tijd om het leuke stadje Penrith te bezoeken. We deden dat zoals gewoonlijk aan de hand van een leuke labcache die ons wat historische punten van het stadje liet zien.

St. Andrew’s Church – Penrith

Bij de sfeervolle St. Andrew’s Church bezochten we ook een door vrijwilligers ingerichte artgallery met zelfgemaakte kunst. Er zaten erg leuke dingen tussen.

Textiel Kunst

‘s Middags reden we van Penrith aan de andere kant van het Ullswater omhoog bij Watermillock. Hier vonden we camping The Quiet Site waar veel aandacht wordt besteed aan verduurzaming onder andere een campingwinkel met alleen maar zogenaamde “Zero Waste” artikelen. Verder werd er veel gebruik gemaakt van zonnepanelen voor de toiletgebouwen.

Cove C&C park

We hadden echter voor twee nachten geboekt op de camping aan de andere kant van de weg: Cove Camping & Caravanpark. Hier ontmoeten we het “wardenscouple” Michele en Brian. We werden heel vriendelijk ontvangen en kregen een mooie camperplaats met uitzicht op de heuvels rondom het Ullswater.

Ullswater

Ullswater way – Aria Force

16 augustus 2022 ☁️ 18° C.

Vandaag stonden er weer twee campingbezoeken op het programma. Beide campings liggen vlakbij op nog geen vijf minuten rijden van elkaar. Bijzonder om te merken is dat de laatste drie campings met elkaar samenwerken op verschillende terreinen en elkaar niet beconcurreren.

Voor ons bleef er genoeg tijd om de rest van de middag andermaal een grote wandeling te maken. Van Michele en Bryan kregen we een tip dat er vlakbij het Cove C&C park een stuk van de Ullswater Way liep. Het is eigenlijk hetzelfde pad dat we zaterdag ook liepen maar nu aan de andere kant van het Ullswater.

Het stuk van vandaag liep naar Aria Force waar via een aantal watervallen het water naar het meer stroomt. Het is opnieuw een pittige wandeling met veel hoogtemeters. Gelukkig bleef het droog en vonden we nog wat geocaches.

De wandeling gaat echter langs veel mooie uitzichtpunten die ons fantastische vergezichten over het Ullswater bieden.

Aan het eind was er echter van de watervallen niet veel te zien omdat er een hele grote boom over het pad en uitzichtterras was gevallen. Volgende keer beter. De wandeling was prachtig!

Veel oude bomen onderweg

We deden bijna drie uur over deze wandeling en we waren erg blij dat we niet terug hoefden te lopen omdat Bryan ons met zijn auto ophaalde bij de watervallen van Aria Force.

Bar “The Quiet Site”

Na afloop nog even samen met Michele en Bryan een pint gedronken in de gezellige bar van “The Quiet Site”.

Ambleside en Hawkshead

17 augustus 2022 🌤 20° C.

Vanochtend waren we al vroeg op pad naar Hawkshead. Van Watermillock naar Hawkshead is ongeveer een uur rijden. Een mooie rit maar ook een pittige rit. We gaan over de Kirkstone Pass van Ullswater naar Ambleside aan het Windermere. Dat betekent opnieuw fantastische vergezichten maar ook heel alert rijden omdat hierboven de wegen steeds smaller worden. Het is oppassen om de camper zonder krassen over de pas te rijden. Als het dan zoals vanochtend ook nog eens heel druk is met fietsers waar je 1,5 meter afstand van moet houden… (zie ook het filmpje op Instagram).

How to get a parkingticket???

Ambleside is een heel druk stadje waar we (na de campinginspectie in Hawkshead) eerst doorheen rijden omdat we Grasmere willen bezoeken. Het is in Grasmere echter zo druk dat we nergens de camper kunnen kwijtraken. Voorbij Grasmere zijn we teruggereden naar Ambleside waar we met veel geluk wel een plekje vonden bij een museum. Was daar wel even puzzelen voordat we een parkeerkaartje hadden.

Ambleside

Het stadje was weliswaar erg druk maar toch ook leuk om te bekijken en te geocachen. We hebben er zelfs nog een sweater en twee leuke shirts voor Jan weten te scoren. Na een lekker broodje en een gezellige geocacheontmoeting met Glen en Jackie (ze hielpen ons een cache te vinden – ze zaten er nl. bovenop) zijn we weer terug gereden naar het dorpje Hawkshead waar het wel rustig was.

Hawkshead is een schilderachtig dorpje wat er extra leuk uitziet omdat het met veel bloemen is versierd. We hebben er natuurlijk ook weer een labcache gedaan maar ook genoten van heerlijk ijs van de “Little Icecream Shop”. Inderdaad little… maar twee man personeel en daardoor lange rijen maar de Engelsen “queueën” geweldig en hierdoor blijft het vriendelijk! Het ijsje zelf is niet echt little… we kregen een reusachtige scoop ijs.

Het kerkje St. Michael & All Angels is ook de moeite waard met twee eeuwenoude tombes.

Tombe in St. Michael & All Angels

Tot slot hebben we ook nog even een kijkje genomen in “The Old Grammarschool” waar ooit de in Engeland zeer bekende dichter Wordsworth op school heeft gezeten.

The Old Grammarschool

We overnachten vandaag vlakbij op andermaal een mooie boerderijcamping: Hawkshead Hall. Komt ook goed uit omdat het laatste historische punt van de labcache (een oud gerechtsgebouw) tegenover de camping ligt.

Hawkshead

5 gedachten over “Lakedistrict – Two

  1. Prachtige reis heb ik meegemaakt met jullie 😂. Al heb ik niets met Engeland, het is heel mooi. Nu de laatste week en nog heerlijk genieten voor jullie 😘😘.
    Liefs Roza

  2. Weer een mooi verhaal om zo met jullie mee te “reizen”. Fijn ook dat jullie mooi weer hebben. Het is daar idd prachtig. Leuke foto’s.
    Groet, Yvon.

Geef een reactie