Neer – Bourscheid

24-09-2020 🌤 17° C.

Vannacht een aantal keren wakker geweest van een forse regenbui en behoorlijk wat wind. Vanochtend was het weer rustig.

9:30 uur vertrokken we naar Bourscheid in Luxemburg. Een tussenstop in België zat er niet in ivm coranamaatregelen.

Mooie route vanaf Luik

Agnes had halverwege de route naar onze voorlopige bestemming in de Vogezen een camping gevonden aan het riviertje de Sûre in Bourscheid.

We staan hier pal aan het water met een mooi uitzicht op het kasteel van Bourscheid. Het is (volgens de plaatselijke VVV) het mooiste kasteel van Luxemburg. Het weerbericht is ook prima. Als we omstreeks 12:00 uur aankomen doen we eerst een schoonheidsslaapje in de zon.

Om 13:30 uur vertrekken we voor een wandeling naar het kasteel dat 400 meter boven de Sûre uittorent. Het is een korte wandeling met een behoorlijk stijgingspercentage.

Het is een prima weertje om te wandelen. Ook de wandeling is prima te doen, al zitten er een paar stukken bij die voor iemand met een gebroken arm lastig zijn. Agnes houdt zich flink al is het wel angstig hier en daar.

Het kasteel is inderdaad mooi. We zijn bijna de enige bezoekers. We moeten echter wel onze mondkapjes op. Lastig foto’s maken. Mn bril beslaat voortdurend.

Op de terugweg nemen we een andere route. Die blijkt een erg steile daling te hebben. Was even spannend andermaal. We hebben het zonder glijpartijen gered. Al met al een goede dag. Morgen verder naar de Vogezen.

Geef een reactie