Fort Everdingen

Onze eerste dag op stap was er eentje met een “kleine” omweg. Eerst thuis maar even de ergste sneeuwbuien afgewacht. Van 8:30 – 11:00 uur was dit ons uitzicht:

Hierna was het inpakken snel gedaan en vertrokken naar ons eerste reisdoel: het dorpje Acquoi. Daar aangekomen eerst even lunchen en dan aan de wandel. Echter… bij het eerste toiletbezoek bleek de waterpomp het begeven te hebben. Zonder waterpomp kunnen we niet afwassen (och…) en niet ons toilet gebruiken (dat is lastiger 😉). Wat nu? Toch maar even met Van Vliet gebeld. Ons campertje had net een grote beurt achter de rug…. Gelukkig konden we vandaag gelijk terecht voor een nieuwe pomp. Betekende wel een uur terug naar Wateringen en drie kwartier later weer een uur terug naar onze eerste overnachtingsplek: Fort Everdingen.

Van de tien beschikbare plekken waren er maar drie bezet. Een mooie plek met uitzicht over de Lek. Eenvoudige voorzieningen maar wij zijn daar blij mee.

Na het avondeten was er nog voldoende tijd voor een avondwandeling van ongeveer zes kilometer en konden we ook onze eerste geocaches loggen van deze vakantie.

Morgen gaan we alsnog de dorpen Acquoi en Spijk bezoeken. Nu nog even tijd voor een spelletje Kahuna.

1 gedachte op “Fort Everdingen

  1. Wat een pech met die waterpomp. Wij hadden de kraan kapot, zat een scheurtje in (en gaf dus lekkage). Ondanks het feit dat we het water uit de camper hadden gehaald met de vorst, is er toch waarschijnlijk wat in de leiding achter gebleven. Maar gelukkig had ik het getest voor vertrek en tijdig geconstateerd. Nieuwe kraan besteld, maar na inbouw functioneerde het geheel nog steeds niet. Bleek ook de waterpomp kapot, murphy’s law! En ja…..ook even gauw naar Van Vliet gereden, want die hadden er gelukkig eentje liggen.

    En wat jammer voor jullie dat Toppie team net al zijn geocaches gearchiveerd heeft in Spijk. Want die waren echt fantastisch. https://dnffinder.blogspot.com/2020/10/top-caches-van-toppie-team-in-spijk-en.html

    Veel camper- en cache-plezier nog!
    GeoKars & GEOrgCACHING
    onderweg als DNF

Geef een reactie