Mijdrecht – Zaandijk

14 april 2021 šŸŒ¤ 8Ā° C.

De nacht doorgebracht in Mijdrecht op een camperplaats bij het zwembad. Gisteren nog vergeten dat we daar wel een noviteit meemaakten. Hello Fresh blijkt ook op de camperplaats te leveren. Nog niet eerder meegemaakt šŸ¤£. Wij eten vanmorgen een heerlijk warm broodje uit onze Omniaoven.

Hello Fresh levert aan camper

We doen nog wat boodschappen in Mijdrecht en rijden daarna door naar SVR camping De Swarthoeve vlakbij Zaandijk. We staan hier twee nachtjes en gaan van hieruit vandaag de Zaanse Schans bekijken en morgen nog twee andere dorpen in de omgeving.

Het is vanaf de boerderij maar vier kilometer fietsen. Onderweg pikken we weer geocaches op en doen op de Zaanse Schans de Adventure Labcache. Bij de eerste molen die we tegenkomen, parkeren we de fiets en lopen de hele schans op en neer.

Het weer is schitterend en we vinden het een genot om zo rustig hier rond te kunnen wandelen. Geen buitenlandse toerist te bekennen. Wel heftig voor de toeristenindustrie. Er wordt weinig verdiend.

Na het bezoek aan de Zaanse Schans fietsen we via Zaandijk en Wormer terug naar de boerderij. Ons industrieel verleden is hier en daar erg mooi gerestaureerd.

De oude rijstsiloā€™s langs de Zaan

Bij de camper drinken we nog even een lekkere rosƩ in het zonnetje achter onze camper. Wel nog wat fris maar uit de wind en met een jas aan prima uit te houden.

2 gedachten over “Mijdrecht – Zaandijk

Geef een reactie