Graft – De Rijp

15 april 2021 🌤 8° C.

Frisse temperatuur – zeker ‘s morgens vroeg toen we vertrokken – en half tot zwaar bewolkt vandaag. Het weerhield ons er niet van om een fietstocht naar Graft en De Rijp te maken. Dertien kilometer heen en dertien kilometer terug. Dat werden er wat meer omdat het veer “Jan Hop” niet bleek te varen terwijl dit niet op de website stond vermeld. Hierdoor werden het geen 26 kilometers maar 36.

De dorpjes Graft en De Rijp maakten de koude tegenwind meer dan goed. Wat is De Rijp een leuk dorpje! Wij verbaasden ons dat dorpen als Volendam en Marken zoveel aandacht trekken terwijl De Rijp (geboorteplaats Leeghwater) zeker net zo leuk is.

Ook hier was het heerlijk rustig en het zonnetje dat er bij ging schijnen, maakte dit tot een erg leuke trip. Tijdens onze wandeling ook nog twee Adventure Labcaches gedaan waarvan we er eentje pas thuis konden afronden. Één van de labcaches ging over zogenaamde “makelaars”. Nee… geen huizenverkopers maar geveltekens. Deze makelaars zeggen iets over het beroep of stand van de bewoners.

Makelaar…

Na een frietje als late lunch (Agnes moest een plasje doen) ging het weer op huis aan. Gelukkig met wat meer zon en de wind in de rug kwamen we omstreeks 16:00 uur weer bij de camper aan. Onderweg hebben we ook wat tijd genomen om wat foto’s bij de Lassie fabriek (ja… die van de toverrijst) te maken.

Foto’s bij de Lassiefabriek

Kortom: prima dag!

Camping De Swarthoeve

4 gedachten over “Graft – De Rijp

  1. Hallo Jan,
    Wat een mooie foto’s heb je gister weer gemaakt, qua weer treffen jullie het ook, het is wel fris, maar daar kun je je op kleden.Gerard heeft een vraag aan jou. Heb jij een 27mc-bakkie bij je, dan kun je iedereen volgen en horen, en ook Gerard natuurlijk.
    Ik wens jullie een fijne dag toe en tot ziens.Groet aan Agnes.

Geef een reactie