Hegebeintum – Brantgum

21 april 2021 🌤 8° C.

Laatste nachtje op de camping in Warstiens. Als we wakker worden, miezert het een beetje en is het 10° kouder dan gisteren.

We nemen de tijd voor een ontbijt en een warme douche. Hierna vertrekken we naar Damwâld om boodschappen te doen. We halen een nieuwe gasfles bij Multigaz. Het valt me op dat een gasfles hier € 7,50 goedkoper is dan bij onze gasleverancier in Wateringen.

Als we klaar zijn met de boodschappen (we kunnen weer een week vooruit) rijden we allereerst naar het dorpje Hegebeintum. Volgens de ANWB één van de mooiste dorpjes van Nederland. Het is een terpdorpje waarvan veel grond is afgegraven tbv schrale grond in Drenthe. Inderdaad mooi gelegen maar we lopen er in tien minuten omheen.

Na Hegebeintum rijden we door naar Brantgum waar we onze quarantaine-unit parkeren op camperplaats Veldzicht. Deze camperplek ligt net onder Holwerd waar vandaan we morgen de boot willen pakken voor een dagje Ameland. Het is een prima camperplek waar we gastvrij worden onthaald door de eigenaar. Er is plek voor 20 campers maar als we aankomen zijn we de eersten. Later komen er nog wat campers bij.

We zijn al weer snel gesetteld en besluiten om nog een fietstochtje te maken. We fietsen een rondje Holwerd – Ternaard – Brantgum. Door het geocachen komen we in Holwerd terecht bij een labyrint achter de doopsgezinde kerk. Agnes en ik lopen het labyrint en vinden daarna zonder problemen de goed verstopte geocache.

Als we doorfietsen naar de dijk vinden daar ook de beelden “Wachten op hoog water”. Eerst stond daar alleen een vrij gezette vrouw maar later is er een dunnere figuur naast gezet. Mooie groep op een mooie plek.

Niet veel verder bij het buurtschap Visbuurt vinden we een erg mooi uitgevoerde cache. Wij vonden het de leukste cache tot nu toe deze vakantie. We moeten er wel goed voor kunnen rekenen…

In Ternaard vinden we een cache die we niet kunnen oplossen. Je moet hiervoor de puntentelling van het kaatsen begrijpen. Wie ons aan een viercijferige code kan helpen op basis van deze foto maakt ons erg blij.

Geef een reactie