Dagje Ameland

22 april 2021 🌤 8° C.

Vandaag de camper en de fiets aan de wal gelaten en ons zelf ingescheept op de veerboot van Holwerd Veerhaven naar Nes Veerhaven.

Het was even een koude en stevige trap naar de boot maar nadat de boot Ameland had bereikt, brak de zon pas goed door. De bus bracht ons naar Hollum (één van de 100) waar we eerst het dorp hebben verkend en kop warme chocolademelk met slagroom scoorden. We boften dat we het kerkje konden bezichtigen. Er waren een paar heren bezig met een inspectie van het kerkje (maakten voor de inspectie van de buitenkant gebruik van een drone).

Bijzondere grafsteen

Hierna deden we een Adventure Labcache en nog een aantal andere caches. De labcache bracht ons via een wandeling van ruim acht kilometer bij een aantal leuke plekjes in de omgeving van Hollum.

Tijdens de wandeling heerlijk in een duinpan uit de wind in de zon gelunched en gelezen. Op de terugweg vielen ons weer de grote groepen ganzen op die op de weilanden grazen. Of dit nog leuk is?

Het is wel weer een heerlijke dag. We genieten van de rust op het eiland en vinden onszelf enorme boffers omdat we het elke keer zo treffen met het weer.

Toen Jan een nest met kievitseieren ontdekte in de slootkant ook nog even een kievit ontmoet die zijn kroost kwam verdedigen. Natuurlijk hebben we de eieren met rust gelaten.

Kievit in de verdediging

Omstreeks 15:30 uur namen we de bus terug naar de veerhaven bij Nes. De boot vertrok pas om 17:20 uur (had wat vertraging door een ander schip in de vaargeul).

Eenmaal thuis hebben we onszelf verwend door pizza te laten bezorgen op onze camperplaats. Lekker!

Lekker en makkelijk!

Geef een reactie