Hantum – Aalsum – Zoutkamp – Niehove – Winsum

23 april 2021 🌤 9° C.

Heel laat opgestaan. Pas om 11:00 uur vertrokken. Waarschijnlijk een lange nacht door alle gezonde zeelucht die we gisteren opsnoven op Ameland.

Vandaag bijzonder begonnen met een bezoek aan een boedistisch leercentrum in Hantum. We waanden ons echt even in een Oosters land. Mooi!

Van hier reden we door naar Aalsum en bezochten daar het terpkerkje op Aalsum waar Jan z’n grootouders liggen begraven. Het rommelige kerkhofje heeft toch altijd een zekere charme door zijn ligging.

Zoutkamp (1 van de 100) was de moeite waard. Een knus haventje waar we even lekker een vislunch hebben gegeten. Na een paar geocaches ook nog even van het eerste ijsje van deze reis genoten.

Voor we de camper neerzetten op onze overnachtingsplek in Winsum maakten we een stop in Niehove dat in 2019 het mooiste dorpje van Nederland was. Inderdaad een prachtige dorp met in het centrum een oud kerkje waar we onthaald werden met een klein orgelconcert. De organist had pas laat in de gaten dat hij ons als toehoorders had en leefde zich helemaal uit op het orgel met oude frivole stukken van Rüppe. Het orgel heeft de oudste handgemaakte pijpen van Nederland. Het had een warme volle klank.

In Winsum raakten we op de camping aan de praat met een gezellig stel uit Nijmegen. Vandaag genoeg bekeken. Morgen verder.

Geef een reactie