Fietsen rondom Winsum

24 april 2021 🌤 8° C.

Opnieuw een zonnige dag. Wel wat kouder dan gisteren. De wind maakte het een stuk frisser. Besloten om een extra dag op de camping te blijven staan.

Vandaag een flinke fietstocht gedaan langs opnieuw een aantal leuke dorpen in de omgeving. Ook de provincie Groningen kent veel dorpjes met een hele oude middeleeuwse kern (vaak een oude kerk). We komen zo verrassende plekjes tegen die echt de moeite waard zijn om te bezoeken.

Vandaag maken we een rondje om Winsum via Garnwerd, Bedum en Middelstum. Garnwerd is echt een klein dorpje met een eigen haventje en naar men zegt het smalste straatje van Nederland.

Het smalste straatje?

Na Garnwerd fietsen we langs een prachtig aangelegd fietspad naar Bedum. We doen hier twee Adventure Labcaches. Bedum heeft wel een hele oude kerk waarvan de toren flink uit het lood staat maar verder vinden wij Bedum niet zo interessant. De bakker verkoopt wel heel lekkere broodjes.

Het laatste dorp (bereiken we met flinke tegenwind) is Middelstum. Mooi dorp om als laatste naar toe te fietsen. Behalve een oude kerk met een beschilderd interieur (soort fresco’s) is vooral de borg bij Middelstum een kadootje. Hoewel alleen de geschuttoren er nog staat, is het bezoek de moeite waard vanwege de tuinen er om heen.

Het viel ons vandaag andermaal op hoeveel grote boerderijen (met sjieke voorhuizen) er staan. De erven van de boerderijen (veel akkerbouwers) maken een erg verzorgde indruk.

Geef een reactie