Gees – Fietsen en cachen

25 en 26 april 2021 🌤☀️ 10° C.

Gisteren zijn we vanuit het Groningse Winsum omlaaggezakt op de kaart van Nederland. Omstreeks 12:00 uur kwamen we aan op de boomgaardcamping De Lindehof in Gees in de provincie Drenthe. Mooie plekjes tussen de fruitbomen.

We hadden gisteren zin in een rustig dagje en hebben niet veel gedaan. Een kleine wandeling om het mooie dorp met z’n vele Saksische boerderijen te verkennen (altijd de moeite waard als je weer in een nieuwe omgeving komt). Ook een klein fietstochtje naar Oosterhesselen voor boodschappen omdat Gees zelf geen winkels kent. Oh ja… toch wel… één van de boerderijen (Talenti) verkoopt heerlijk zelfgemaakt ijs.

Voor vandaag stond er een cache / fietstocht op het programma. We hadden bij het Hollandsche Veld een recreatiegebied (Schoonhoven) gevonden met veel bos- en cache-wandelingen. We hebben één van de cachewandelingen gedaan en ook op de weg er naar toe pikten we nog de nodige doosjes op.

Als je zo door het Drentse landschap fietst, zeggen wij altijd weer tegen elkaar dat we Drenthe een schitterende fietsprovincie vinden: veel mooi aangelegde en vrijliggende fietspaden en steeds een afwisselend landschap.

De caches bij Schoonhoven waren bijzonder mooi gemaakt en verstopt. Ook onderweg waren er al een tweetal interessante puzzelcaches.

We hebben weer genoten vandaag! Morgen gaan we richting Oldemarkt waar we woensdag Jelmer en Roos en onze kleinkinderen Jochem en Tobias zullen bezoeken.

Geef een reactie