Zumaia – Playa de Berellin – Xinzo de Limia

18 oktober 2021 ☀️ 24° C.

Gisteravond om 21:00 uur naar bed. We waren erg moe. Vanochtend om 08:00 uur pas wakker. Prima nachtje! Vervolgens heel rustig aan gedaan. Eenvoudig ontbijtje, lekker douchen, de was gedaan en ook gelijk in de droger. Om 11:30 uur klaar om naar het dorp te gaan.

Het dorpje Zumaia is vooral de moeite waard vanwege z’n ligging aan de mooie kust. Schitterende kliffen waar je allerlei aardlagen kunt zien die bij de vorming van de continenten omhoog zijn geduwd. Met de elektrische fiets is het een aardige klim maar er loopt ook een goed begaanbaar voetpad.

Bovenop de kliffen hebben ook de eerste geocache van deze week gedaan. Het betrof een earthcache bij de kliffen.

Na de fiets-wandeling doen we ons eerste terrasje naast het oude kerkje van Zumaia en we vullen de koelkast voor de komende week. We hebben namelijk voor we vorige week terugvlogen de hele koelkast moeten legen.

Het laatste deel van de dag brengen we voor de camper door. Lezen, tukkie doen en ons alvast een beetje oriënteren waar we morgen naar toe gaan.

19 oktober 2021 ☀️ 29° C.

Vandaag allebei vroeg wakker na een onrustige nacht: harde wind en hoge temperaturen (het bleef vannacht 19° C). We lagen te schudden in ons bed. Daarom vroeg onderweg, 9:15 uur reden we weg uit Zumaia op weg naar Lekeitio.

Lekeitio

We hebben gelezen dat Lekeitio een mooie havenplaats is. Ons viel het een beetje tegen. Mooi havenstadje, veel typische Spaanse huizen met balkons. Een heerlijk kopje koffie gedronken en een paar geocaches gedaan.

Het ritje door de Baskische heuvels naar Lekeitio was erg mooi. Harder rijden dan gemiddeld 60 km per uur is niet echt mogelijk al rijden sommige Spanjaarden alsof ze willen bewijzen dat ze beter kunnen rijden dan Max Verstappen.

Uitzicht vanuit de camper

Na Lekeitio rijden we in één ruk door naar onze overnachtingsplek. We passeren Bilbao. Zeker de moeite waard om te bezoeken maar we zijn er al eerder geweest. We overnachten vandaag bij Playa de Bertellin. Kost € 10,00 en er zijn geen voorzieningen. Maar je staat dan wel op één van de mooiste plekjes die je maar kunt vinden. Wat is het hier mooi. Als we aankomen, staat de baai onder water en is het een klein strandje. Bij laag water valt de hele baai droog en heb je een schitterend strand. Het ziet er uit alsof we in Thailand zijn. Fantastisch! Agnes maakt haar eerste vakantieduik in het ijskoude water van de Golf van Biskaye.

‘s Avonds maken we nog een mooie wandeling langs en over de kliffen. Een plekje om te onthouden!

Zumaia – Playa de Berellin

20 oktober 2021 🌤⛈ 20° C.

Uitgeslapen en vervolgens eerst een ochtendwandeling gemaakt naar de baai. Het was eb en de baai was droog aan het vallen. Eerst naar beneden om wat mooie foto’s te maken.

Droogvallende baai

Na de wandeling hebben we rustig ontbeten en Agnes heeft een brood gebakken in de Omniaoven.

Agnes achter het stuur

Vervolgens besloten om een ruk te maken naar het westen. We rijden een groter stuk dan gepland omdat we onderweg wat regenbuien tegenkomen en de geplande overnachtingsplek (San Andrean del Valle) valt tegen. Het stinkt er naar de nabijgelegen varkensstallen. We halen op deze manier ook wat in van de vorige week.

Uitgestorven wegen

We schieten trouwens lekker op. De Spaanse wegen zijn hier bijna uitgestorven. Het is 17:00 uur als we aankomen in Xinzo de Limia. Op de camperplaats zijn we de enige camper.

Het stadje Xinzo blijkt zelf niet echt de moeite waard. We scoren in het centrum de enige geocache (in augustus voor het laatst gelogd door een Nederlander) en drinken een drankje op het enige terras dat we in de zon kunnen vinden.

Agnes maakt nog een lekker visgerecht in de Omniaoven en de rest van de avond lezen we en doen natuurlijk een spelletje.

Morgen gaan we naar Portugal! Dan gaan we eigenlijk echt beginnen. We zijn benieuwd.

Playa de Berellin – Xinzo de Limia

2 gedachten over “Zumaia – Playa de Berellin – Xinzo de Limia

  1. Ik geniet van jullie prachtige verhaal. Heerlijk om dit zo SAMEN te kunnen doen. Ik kijk uit naar het volgende verhaal. Ja, lekker dat zelfgebakken brood!

  2. Geweldig mooi de foto’s! Het mooie weer komt eraan hoor, hahaha. Hier in Nederland heeft het afgelopen nacht gespookt met hele harde winden en in sommige dorpen een ravage van bomen en weet ik niet wat!
    Jullie zijn goed opgeschoten en hoera ik denk dat jullie nu in Portugal zijn. Vriendelijke mensen en de baaien zijn hier ook fantastisch! Lekker verse vis eten. Jammie.

    Tot de volgende blog, ben blij dat ik toegevoegd ben Jan, ik reis met jullie mee.

    Liefs, Roza

Geef een reactie