Alvor – Carvoeiro – Mikki – Armação de Pêra

3 november 2021 🌤 19° C.

‘s Ochtends eerst rustig gestart met een zonnig ontbijtje onder de eucalyptusbomen op de camping. Daarna vertrokken voor een fietstochtje naar de lagune waar Alvor aan ligt. Er loopt een weggetje naar het uiterste puntje bij de monding van de lagune. Goed te fietsen en er liggen ook een stuk of drie caches die we onderweg oppikken. Aan het eind bij de pier zitten we even heerlijk in het zonnetje te lezen.

Alvor

Na een drankje met uitzicht nog even geluierd op het strand. Het weer wordt elke dag weer wat beter. Zolang de zon schijnt, is de temperatuur prima. In de schaduw is het best fris. ‘s Nachts daalt de temperatuur naar ongeveer 8° C. en overdag is het dan al weer gauw 20° C.

4 november 2021 ☀️ 20° C.

We gaan met de camper weer een stukje verder. We willen vandaag maar een klein stukje rijden. Het reisdoel is Mikki Place to stay. Maar eerst nemen we uitgebreid de tijd om de kust bij Carvoeiro te bekijken.

De kust is hier erg mooi. Het stijgende en dalende zeewater heeft grillige vormen (Algar) aan de rotsen gegeven. Vandaar de naam Algarve. Er zijn vlonders aangelegd langs de zee om de rotsen te bekijken. We lopen ongeveer 4 km langs de kust voor we terugkeren. Ook hier doen we weer een aantal geocaches. Soms verlaten we de vlonderpaden om bij de rotsen te kijken.

Als we in Carvoeiro nog wat hebben gedronken, zijn we algauw op de camping Mikki place to stay in Alcantarilha e Pêra. De camping ligt ongeveer 3,5 km van de kust in het binnenland bij Pêra. De kunstenaar Mikki is hier ooit begonnen met een beeldentuin vol met keramiek. Dat is uitgebreid met camperplaatsen maar er worden ook dieren gehouden. We hebben hier o. a. al ezels, geiten, vogels en lama’s gezien.

De beeldentuin is niet heel origineel maar bij elkaar is het een kleurrijk geheel en leuk om te bekijken.

Wel zijn we voor het eerst op een plek waar heel veel mensen lang staan om hier te overwinteren. In de ruime kantine zitten mensen gezellig met elkaar te kaarten om de tijd door te brengen. Het is hier met zo’n 120 camperplaatsen net een klein dorp.

Wij krijgen aan het eind van de dag nog Nederlandse buren die met twee jonge kinderen al vanaf mei aan het reizen zijn. Hun dochtertje Lotte maakt twee mooie slangen (van steentjes) voor ons. Als ‘s avonds de zon ondergaat, gaan wij naar binnen en doen nog een paar spelletjes Qwixx.

5 november 2021 ☀️ 20° C.

Vandaag vieren we de verjaardag van Agnes die 60 jaar wordt. Al vroeg worden we gefeliciteerd door vrienden en familie. Helemaal gezellig als de kleinkinderen ‘s ochtends FaceTimen en voor je gaan zingen. Nederland is dan opeens weer dichtbij.

Na het ontbijt (buiten in de zon) drinken we ook nog een kopje koffie met echte Schwarzwalderkirschtorte. Dat kun je hier zomaar krijgen bij Mikki.

Schwarzwalderkirschtorte

Na de koffie springen wij op de fiets en een kwartiertje later zitten we op het strand bij Armaçao de Pêra. We maken er een lui stranddagje van. Het is perfect strandweer, geen wolkje aan de hemel! Agnes heeft zelfs even (een record) op haar verjaardag een duik in het (toch nog wel koude) zeewater genomen.

Als we aan het eind van de dag naar huis willen fietsen, slaat de schrik ons toch even om het hart. Na een heerlijke vismaaltijd is Agnes haar fietscomputer verloren. Zonder dat ding werkt de elektrische fiets niet… Gelukkig vindt Agnes na een uurtje zoeken op het strand de fietscomputer terug en kunnen we zonder problemen naar de camping. We kijken op een heerlijke dag terug! Omdat het morgen ook nog een prima temperatuur blijft, besluiten we een dagje langer te blijven.

4 gedachten over “Alvor – Carvoeiro – Mikki – Armação de Pêra

  1. Geniet van jullie vakantie. Hebben jullie tijdens uw bezoek aan Armacio de Pera gezien of er kampers stonden op de vroegere motorhome plaats?

Geef een reactie