Mikki – Arrifes – Tavira

6 november 2021 ☀️ 20° C.

We staan een extra nachtje op de camping Mikki Place to Stay. Het weer blijft de komende dagen prima en we zijn in de buurt bij een aantal leuke strandjes.

Praia do Arrifes

Vandaag gaan we op de fiets naar Praia do Arrifes. Dat strandje ligt vlakbij Albufeira en is 12 kilometer fietsen hier vandaan. De heenweg wordt een klein avontuur. Google Maps brengt ons weliswaar op de goede plek maar het eerste stuk leidt ons over allemaal zandwegen die eigenlijk het predicaat weg niet mogen hebben. We moeten regelmatig afstappen om vooruit te komen en verdwalen een beetje. Ongelofelijk dat Google deze wegen in het systeem heeft zitten. Uiteindelijk komen we bij een prachtig strandje in een baai met mooie rotsformaties.

Heerlijk strandweer!

De terugweg gaat gelukkig een stuk beter! We zijn een veel sneller thuis! De wegen zijn goed te fietsen en met onze elektrische fiets zijn ook de steile hellingen prima te doen.

We hebben vandaag trouwens besloten om geen gebruik meer te maken van het sanitair van de camping zelf. Verstopte en overlopende toiletten, koud water om af te wassen. Het sanitair lijkt niet echt berekend op de vele campers die hier staan. Er loopt nog meer niet lekker op deze camping. Voor meer details zie ook onze reviews op Park4night en Google. Door gebruik te maken van onze eigen douche en toilet blijft het hier enigszins acceptabel . Als er ‘s avonds door onbekenden aan onze deur wordt gerommeld en er een hond wordt uitgelaten op onze plek, is voor ons de maat vol. We gaan morgen verder.

7 november 2021 ☀️ 20° C.

Algarve Motorhome Park Tavira

Al vroeg op om een kleine 90 km verderop een plekje te zoeken op een grote camperplek bij Tavira: Algarve Motorhome Park Tavira. Na Mikki een verademing. Goed sanitair, prima douches, wasmachines en drogers. elektriciteit en nette loosvoorzieningen. Alles is er en dat voor maar € 10,50 per nacht. Ook de ontvangst is prettig.

Tavira

We boeken voor minimaal twee nachten omdat het een goede uitvalsbasis is voor fietstochtjes. De camperplaats is vlakbij de Ecovia naar Spanje. De kust is hier totaal anders dan in de Algarve. Tavira ligt aan de monding van de Rio Gilão en van een rotsachtige kust is hier geen sprake.

Even water bijvullen…

Als we de camper hebben geïnstalleerd en hebben gelunched doen we eerst boodschappen op de fiets. De supermarkt is vlakbij. Er is een winkelcentrum op loopafstand.

De rest van de middag gebruiken we om het stadje te verkennen. Het is mooi weer en we doen twee Adventure Labcaches om Tavira te ontdekken. We lopen over de Romeinse brug naar het oude kasteel en doen verschillende kleine parkjes aan. Erg gezellig!

Muzikant in de kasteeltuin

Als we weer bij de camper komen, is de zon al bijna onder. Het koelt dan snel af naar rond de 10° C. De rest van de avond brengen we in de camper door.

8 november 2021 ☀️ 20° C.

We waren van plan om de dag op tijd te beginnen met een was. We bleken niet de enigen met dat idee. Alle vijf machines draaien al. Dan maar vanmiddag.

De Salinas

We zitten daarom al vroeg op de fiets en maken een mooie tocht door de salinas en boomgaarden over de Ecovia Litoral richting de Spaanse grens. De Ecovia is wisselend van kwaliteit. De ene keer is het mooi asfalt, dan weer zand- of grindpad. Soms even afstappen omdat de weg onbegaanbaar is.

Palmen langs de Ecovia

Tussen de zoutpannen en langs de Ecovia zijn een hoop geocaches te vinden. We hebben er vandaag een stuk of tien kunnen loggen. Het blijft altijd leuk om dit spelletje te combineren met onze andere hobby’s.

Maar de omgeving is onveranderd mooi. De zoutpannen bieden een mooie omgeving voor vogels, vissen en er vindt ook nog zoutwinning plaats.

We zien ook allerlei mensen die in zoutpannen aan het werk zijn: vissers, mensen die grote pieren en krabben vangen, zoutwinners. Van een visser kregen we zomaar een giga-grote zeester terwijl we wat foto’s stonden te maken.

Bij het plaatsje Lacém hebben we een uurtje op een strandje bij de lagune gelegen waarna we naar de camper terug zijn gegaan. Er is nu voldoende plaats in de wasmachines en er kan een was gedraaid worden. Nadat ook de droger zijn werk heeft gedaan en alles weer schoon in de kastjes ligt, gaan we in Tavira uit eten. De dame bij de receptie heeft een restaurant aanbevolen waar we heerlijk Portugees eten.

Morgen fietsen we de andere kant op langs de Ecovia.

We hebben gehoord dat sommige volgers de foto’s niet altijd scherp vinden. Tip: Kijk deze blog op de website zelf. Daar zijn de foto’s veel scherper.

Geef een reactie