Voorbereidingen reis Turkije – deel 1

Turkije

Nog 56 dagen en dan start onze reis naar Turkije. Ruim drie maanden (april, mei en juni) zullen we onderweg zijn. We zijn al geruime tijd bezig met de voorbereidingen van deze reis. Het lijkt ons leuk om dit met jullie te delen.

Welke route nemen we?

Al een half jaar volgen we andere camperaars die door Europa en dan met name door Turkije reizen / reisden. Op basis van de reisverslagen van deze mensen hebben wij (vooral Agnes) een route samengesteld met plaatsen die we willen bezoeken en overnachtingsplekken. We hebben hierbij vooral gebruik gemaakt van het reisblog van Ingrid Vertessen “Toeren met ons busje“. We brachten haar onlangs ook een bezoek voor meer reistips. Daarnaast maakten we gebruik van de camperroute “Bijzonder Turkije” van de NKC.

Onze voorlopige route ziet er zo uit: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1p7Fq6LrWVb74mu5QDEDB8PTZKWZnsf_J&usp=sharing

We beseffen dat we misschien lang niet alle plaatsen zullen bezoeken. Tijdens de reis kunnen we de route waar nodig aanpassen. Het bezoek aan het zuid-oosten van Turkije laten we afhangen van de omstandigheden aldaar.

De camper reisklaar

We verwachten in Turkije minder “aan de paal” te staan dan we gewend zijn. Tijdens onze reis door Portugal en Spanje (oktober en november) hebben we gemerkt dat onze huishoudaccu (lithium) na vier dagen leeg raakt. Om de periode van vier dagen te verlengen en bovendien onze elektische fietsen zo nu en dan op te laden, hebben we bij Buscamper NL in Culemborg twee zonnepanelen en een omvormer (600W) laten plaatsen.

APK

We realiseerden ons dat de datum van de APK midden in onze reisperiode (juni) viel. We hebben daarom besloten om de APK-datum te vervroegen naar februari. We verwachten dat we in deze maand niet vaak op reis zullen zijn. Behalve de APK hebben we ook de camper een kleine onderhoudsbeurt laten geven.

Bergruimte

We zijn erg blij met onze Pössl Summit. Onze eerste grote trip naar Spanje en Portugal is de buscamper prima bevallen. Alleen… het grote bergvak onder het bed vonden we niet handig. Je moet het bed helemaal afhalen, wil je een beetje bij de opbergruimte kunnen komen. En dan is de bergruimte ook ook nog eens erg diep voor niet al te lange mensen zoals wij…

We hebben daarom besloten om deze opbergruimte te bombarderen tot kleding- annex wasgoedberging. Agnes had nog een stuk spijkerstof liggen en heeft daarvan een stevige zak gemaakt met hengsels die de hele bergruimte in beslag neemt. Aan het begin van de reis zit daar onze extra kleding in en aan het eind van de reis verdwijnt hierin het wasgoed. Of het gaat bevallen horen jullie na de reis naar Turkije.

9 gedachten over “Voorbereidingen reis Turkije – deel 1

  1. Hoi Agnes en Jan, wat een mooi avontuur. En knap van de uitgezette reis. Hoe mooi kan het zijn zo’n vooruitzicht. We zijn sinds vorig jaar in bezit van ook een witte Pössl. En zijn van plan onze eerste, (wat voor ons als nieuweling een grote reis nog is) langs de Noordzee van af Knokke Heist naar Nantes af te zakken en vervolgens via pay-age terug. Wat betreft jullie route. Hebben jullie de route voorbereid in Tomtom op de pc en vervolgens de route in de navigatie ge-upload ?

  2. Spannend Jan en Agnes! Ik zit er weer klaar voor hoor om jullie reisverslag te lezen.
    Handig die waszak. Goed gedaan 😂😂

Geef een reactie