Delft – Höhr-Grenzhauzen

2 april 2022 – 🌤 ❄️ 3° C.

Een dag eerder dan oorspronkelijk gepland maar langer wachten was geen optie. Alles stond klaar dus gaan met die …

De koelkast thuis leeghalen, de fietsen er op en als laatste water vullen. Nog even aftanken en we vertrekken. De beginstand van onze teller staat op 26804 km. Benieuwd met welke stand we thuiskomen.

Het oorspronkelijke reisdoel hebben we laten vallen omdat daar nogal wat sneeuw werd verwacht en we hadden geen zin om de sneeuwkettingen mee te nemen. Het nieuwe reisdoel werd Höhr-Grenzhausen. Een klein dorpje niet ver van de snelweg met een rustige (gratis) camperplaats maar wel vlakbij een beroemd keramiekmuseum.

Voordat we de snelweg richting Köln op gingen, maakten we nog wel even een tussenstop bij het dorp Waal in Nederland (aan de Lek). Mijn oude fototas heeft het begeven en we konden hier via Marktplaats een mooie rugzak (sling-model) voor een habbekrats oppikken.

camper op pad…

Onderweg ook een stop gemaakt om Ad Blue te tanken. Kwam er hier achter dat buscamper.nl tijdens de laatste servicebeurt de Ad Blue had afgetankt. Bedankt!

Als je onze reis wilt volgen via Polarsteps is de link: https://www.polarsteps.com/JanJaarsma/4468293-turkije. We plaatsen hier alleen de overnachtingsplekken.

Camperplaats Höhr-Grenzhausen

De reis verliep voorspoedig en bij aankomst hadden we nog ruim voldoende tijd voor een bezoek aan het keramiek museum. Schitterende collectie keramiek. Later deze week laten we meer foto’s zien via ons nieuwe YouTube kanaal.

Natuurlijk was er ook tijd om te oefenen met ons nieuwe speeltje (drone) en het eerste vakantie cryptogram is weer gemaakt.

De komende dagen gaan we verder richting Boedapest voor we afzakken richting Griekenland. Tot gauw!

14 gedachten over “Delft – Höhr-Grenzhauzen

 1. Jaaaaaa…….het gaat eindelijk gebeuren. Op pad voor het grote avontuur. Super leuk! We wensen jullie heel erg veel reisplezier, veilige kilometers en leuke avonturen. Met interesse gaan we ze volgen.

  Hartelijke groet van GeoKars & GEOrgCACHING
  samen op pad als DNF

  • Dank jullie wel! Is inderdaad wel een beetje spannend. Onze langste reis tot nu toe was twee maanden op en neer naar Griekenland. Nu drie maanden en naar Turkije. We genieten nu al.

   Groeten Jan en Agnes

 2. Dat word weer een prachtig avontuur voor jullie SAMEN! Ga er heerlijk van genieten en in gedachten reis ik mee. Als jullie dat goed vinden tenminste😂? Lieve groet van mij, Dicky

 3. We wensen jullie een prachtige reis toe. Heel leuk om de verslagen weer te kunnen lezen en de foto’s te kunnen zien. Meer dan de moeite van het volgen waard. Blijf vooral gezond en veilig. En geniet ze.

  Hartelijke groeten ook namens de mannen,

  Rowien

 4. En weg zijn jullie weer, op weg naar het (on-)bekende.
  Wij wensen jullie fantastische maanden toe en genieten graag weer mee met jullie avonturen.
  Mochten jullie je kunstzinnige inzichten nog een nieuwe impuls willen geven, omdat jullie er nooit genoeg van hebben om nieuwe activiteiten te ontdekken, laat je dan inspireren door:

  20 prachtige papieruitsparingen Fotografie-ideeën door Rich McCor (photographyreel.com)

  m.a.w.: hoop dat jullie een extra scherp schaar(-tje) mee hebben genomen 😊
  Fijne reis !

  Hartelijke groeten, Hans & Pauline.

Geef een reactie