Lelystad en andere voorbereidingen

12 maart 2022 ☀️ 14°

Exposure – Lelystad

Op wat korte ritten na heeft onze camper dit jaar nog weinig kilometers gemaakt. Binnenkort gaan we de schade inhalen met een lange reis.

Maar nu even een weekendje er op uit om een jarige kleinzoon te bezoeken en wat werk van Agnes (keramiek) op te halen bij de galerie van Tiny de Bruin in Lelystad. Normaal gesproken overnachten we dan bij Lelystad op de parkeerplaats bij Strand Houtribhoek. Helaas… dit keer niet. De parkeerplaats is tegenwoordig gesloten voor campers. Waarschijnlijk omdat er een nieuwe camperplaats in de maak is bij het bekende beeld van de “poepende man” : Exposure.

Omdat het ons een mooi plek leek, dachten we: proberen we! Was wel even schrikken toen we aankwamen… € 17,00 voor een parkeerplaats op de dijk. We werden enthousiast onthaald door een Duits sprekende gastheer die de slagboom bewaakte en alleen campers doorliet tegen betaling voor een stukje beton aan het water. Schitterend uitzicht dat wel. Echter geen enkele voorziening. Geen elektriciteit (komt er ook niet (volgens de gastheer), er mag in de dijk niet gegraven worden). Wel een Dixie waarin je je toilet kunt legen maar dat is het dan wel. Maar ja… het uitzicht is hier prachtig! We zeuren niet. Enne… onze Duitse vriend beloofde ons dat we de komende zomer een gratis nacht krijgen. We zijn benieuwd of hij er dan nog is… 😒.

De volgende ochtend gelijk even een nieuw speeltje uitgeprobeerd. We hebben een kleine drone gekocht waarmee we mooie foto’s en filmpjes willen gaan maken tijdens onze reis. Het is deDJI Mini 2 geworden. Niet een al te dure drone en zeker niet te zwaar. Hij weegt maar 249 gram. Voorlopig moet er nog flink geoefend worden. Het valt nog niet mee om er beelden mee te maken waar we tevreden over zijn.

Voorbereidingen reis Turkije

Tot zover even een teken van leven van ons. Over 16 dagen vertrekken we voor onze drie maanden durende reis naar Turkije. Dan volgt er meer nieuws. Wij krijgen veel vragen of we er wel verstandig aan doen om die kant op te gaan (i.v.m. de oorlog in Oekraïne). Wel nu: Wij houden de omstandigheden goed in de gaten en zullen geen risicico’s nemen. Het fijne van reizen in de camper is dat we altijd kunnen besluiten om een andere richting in te slaan. We houden jullie op de hoogte.

Één van de zaken die we ook altijd goed regelen voor ons vertrek is het feit om onze woning niet onbeheerd achter te laten. We hebben gelukkig ook dit keer weer iemand gevonden die deze drie maanden op ons huis past.

Tot gauw.

8 gedachten over “Lelystad en andere voorbereidingen

 1. Ben wel benieuwd naar de Poepende Man. We rijden vaak vanuit Haarlem naar Drenthe en pakken dan ook regelmatig de polder. Maar de Poepende Man hebben we, volgens mij, nog niet gespot. Groetjes, APE1965 (Angelique)

 2. Fijn dat jullie goed voorbereid zijn! Ik kijk er ook naar uit om te volgen wat voor moois jullie meemaken! Hele goede reis alvast.
  Liefs, Roza

 3. Leuk weer een update van jullie te lezen. Maar wat een slecht nieuws zeg! Alweer een gratis camperplaats in NL verdwenen op plaats te maken voor een betaalde (en een flinke prijs ook!). Wij hebben regelmatig met veel plezier op de oude gestaan, onder andere tijdens onze camperroute Rondje IJsselmeer: https://dnffinder.blogspot.com/2020/08/camperroute-rondje-ijsselmeer-nl-juli.html.

  Veel succes met de voorbereidingen en wij gaan voor jullie duimen dat de reis door gaat.

  Groeten,
  GeoKars (onderweg met GEOrgCACHING als DNF)

 4. Lieve Agnes. Ik weet niet of wij elkaar nog spreken, maar ik wil jullie vanuit Thailand, n hele mooie en veilige reis wensen. Ik ga met veel plezier jullie volgen. Blijf gezond! Groetjes Ellen

Geef een reactie