Viva España

11 oktober 2022

Onze reisroute

Nog 15 nachtjes slapen… dan vertrekken we weer voor een reis van twee en halve maand. Vanaf 1 november gaan we opnieuw naar Spanje met als voorlopig reisdoel Gibraltar. We (vooral Agnes 😉) hebben een interessante reis gepland via Frankrijk, onderlangs de Pyreneeën en via de oostkust van Spanje.

Op het kaartje hierboven is te zien hoe onze route er globaal komt uit te zien. Het reistempo zal vooral door het weer bepaald worden. We houden niet echt van regen maar als het droog is, zijn we al snel tevreden. Op kou kun je je kleden.

Wil je weten op welke plekken we overnachten? Volg ons dan op Polarsteps. Daar vind je onze exacte overnachtingsplekken met coördinaten. De link voor onze pagina op Polarsteps: https://www.polarsteps.com/JanJaarsma/5664421-viva-espana

Voorbereidingen

Tijdens onze vorige reis hebben we pech gehad met onze fietsendrager. Gelukkig zijn we goed geholpen door Buscamper Nederland en hebben we een vernieuwde fietsendrager achter op onze buscamper. We zijn hier blij mee want het plan is om in Spanje veel Via Verdes te fietsen. De vernieuwde fietsendrager is op een aantal punten verbeterd ten opzichte van ons vorige model.

Omdat we voor een grotere trip op pad gaan, hebben we ook weer een onderhoudsbeurt (camperdeel en auto) gepland. Het geeft ons een fijn gevoel dat we weer met een veilige bus op stap gaan.

Zelf doen we ook onze “onderhoudsbeurten”. We bezoeken de tandarts voor de halfjaarlijkse controle en we hebben ook allebei de laatste Coronaprikken gehaald. We vieren onze gezamenlijke verjaardag zodat we veel bekenden nog even spreken voor we vertrekken.

Tijdens onze reis passen Annemarie en Arie op ons flatje. We zijn hier erg blij mee! Onze planten thuis overleven op deze manier onze roadtrip naar het zuiden.

Boodschappen

We reizen door landen waar je eigenlijk alles kunt kopen wat je nodig hebt voor de reis. Toch nemen we een soort van basisvoorraad mee zodat we altijd wel ergens kunnen overnachten waar geen winkels in de buurt zijn. In de laatste weken voor ons vertrek wordt deze voorraad op peil gebracht tijdens onze normale boodschappen.

Achter in onze buscamper staan altijd vier (stapelbare) kratten. Eentje met gereedschap e.d. en drie met voorraad. De voorraadkratten bevatten vooral blikgroenten, crackers (we eten koolhydraat-arm), drinken (😎), pasta’s, houdbare melk, enz.

Omdat we de komende tijd de kleinkinderen best zullen missen, komen die ook allemaal nog gezellig een paar dagen bij ons logeren in hun herfstvakantie.

Kortom… we zijn er klaar voor en kijken uit naar een mooie reis.

23 gedachten over “Viva España

 1. Dag Agnes en Jan,

  Met plezier lees ik al een tijdje jullie camper reisperikelen via mail. Wij hebben zelf een camper en ons favoriete land is ook Spanje. Binnenkort vertrekken jullie weer naar Spanje, ongeveer dezelfde route die wij ook in gedachten hebben voor half februari 2023.

  Wij maken ook gebruik van Polarsteps en ik volg jullie dus daar ook. Nu hebben jullie ook gevraagd of jullie ons mogen volgen, alleen gebruiken wij Polarsteps puur voor onze kinderen en er staan dan ook veel persoonlijke dingen in van onszelf maar ook van de kinderen en kleinkinderen. Dat is de reden dat we liever niet gevolgd willen worden. Ik hoop dat jullie daar begrip voor hebben en hopelijk mogen we jullie blijven volgen.

  We wensen jullie heel veel camperplezier en misschien komen we mekaar eens tegen op een van onze reizen.

  Met vriendelijke groet,

  Frans en Truus Nijland.
  http://www.nijlandennijland.com

 2. Ik reis weer met jullie mee! Jullie krijgen zeker heerlijk weer en goed fietsweer!
  De kleinkinderen hebben bij opa en oma ook genoten. Heel herkenbaar achter de trein en met de klei spelen! Geweldig, tot zaterdag! Liefs 😘😘

Geef een reactie