We rijden weer!

Lutje Kössink I

5 juni 2023 ☀️ 23° C.

De afgelopen dagen hebben we in een rustig tempo de camper ingericht, boodschappen gedaan en ons flatje opgeruimd. Afscheid genomen van onze (klein)kinderen en Arie en Annemarie die op onze flat gaan passen.

Het vertrek voelt dit keer wat anders dan anders omdat we allebei nog kampen met restverschijnselen van Covid die we tijdens onze laatste reis in de Elzas hebben opgelopen. Maar… langer wachten is ook geen optie. We hebben allebei enorm veel zin deze reis. We zullen alleen ons reistempo aanpassen. Dat is echter geen probleem, er valt genoeg te zien onderweg.

Truckwash Bodegraven

We vertrekken omstreeks 9:00 uur en gaan op weg naar natuurcamping Lutje Kössink bij Winterswijk. Onderweg maken we een stop bij de Truckwash in Bodegraven. De afgelopen nachten is ons witte camper helemaal ondergescheten door de halsbandparkieten die in onze buurt bivakkeren. De vogelpoep zit er zo hardnekkig vast op dat we het er zelf niet afkregen. Gelukkig lukte het de mannen van Truckwash wel. Onze hele camper werd weer met de hand gewassen (met de fietsen achterop, Sjaak) en helemaal vrij van vogelpoep konden we onze reis vervolgen.

Lutje Kössink

Kwart over twaalf arriveerden we bij Lutje Kössink waar we een schitterend plekje kregen aan de rand van de camping met een mooi uitzicht over het weiland. De rest van de dag hebben we gerelaxt bij de camper en nog een leuke wandeling gemaakt in de omgeving.

Lutje Kössink II

6 juni 2023 ☀️ 25° C.

Na een prima nacht rustig ontbeten in het zonnetje voor de camper. Wat is het hier toch heerlijk rustig.

We gaan vandaag op de fiets naar Obelink om wat kleine boodschapjes in te slaan voor onze camperreis: een opbergzak voor onze schoenen, een Wifi-router zodat we allebei voortaan gebruik kunnen maken van dezelfde simkaart in het buitenland, twee siliconen vormen voor in de Omniaoven en een paar haakjes om wat op te hangen.

Geocache in Duitsland

Bij de camper terug installeren we de nieuwe spulletjes en doen andermaal rustig aan. Na het avondeten fietsen we nog een uurtje en doen wat geocaches vlak over de grens met Duitsland. De grensovergang is hier alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Grensovergang bij Ratum

Horn Bad Meinberg – Externsteine

7 juni 2023 ☀️ 21° C.

Vandaag rijden we weer verder naar het Oosten. Het is goed weer om een stuk te rijden; lichtbewolkt en hier en daar een klein regenbuitje. Gelukkig niet al te warm.

De rit gaat in één keer naar Hofladen Frienen vlakbij Horn Bad Meinberg. Deze boerderij is vlakbij de Externsteine gelegen die we vandaag willen bezoeken. De camperplaats zelf is vol (al besproken) maar we krijgen een mooi plekje op de oprijlaan met prachtig uitzicht over het Teutoburgerwoud.

Externsteine bij Horn

We lunchen bij de camper en pakken dan de fiets en gaan op zoek naar de Externsteine. Op de heenweg was het even flink klimmen. Op de terugweg was het makkelijker. Google is niet altijd je beste vriend.

De Externsteine waren wel leuk om te bekijken. We moesten toegang betalen om naar boven te mogen klimmen. Toen was de dame achter de kassa nog erg vriendelijk. Toen ik wat later op behoorlijke afstand mijn drone omhoog liet gaan, kwam ze in actie met haar geluidsinstallatie. “Drunter mit die Drone!!” (of zoiets). Bleek dat er ergens een bordje hing waarop stond dat het vliegen met een drone verboden is. Helaas was het kwaad toen al geschied.

Camperplaats op de oprijlaan

Eenmaal weer bij de camper ook nog even kennis gemaakt met de boer die ons hartelijk welkom heette. Van hem hoorden we dat het morgen erg druk overal zal zijn omdat het dan Sacramentsdag is (Katholieke feestdag – tweede donderdag na Pinksteren) en er veel Duitsers vrij zijn. We gaan het wel zien. We zijn van plan om het morgen rustig aan te doen. We hebben voor het eerst ook last van piepkleine vliegjes die gewoon door de hor naar binnen komen. Benieuwd of het morgenochtend toch mugjes blijken te zijn …

Zonsondergang door de hor

19 gedachten over “We rijden weer!

 1. Die piepkleine vliegjes hadden wij ooit een keer in Denemarken. We zaten te lezen (horren voor de ramen) met een lampje aan. Op een gegeven moment was het plafond bijna zwart van de vliegjes….. Ze vielen ook gewoon bij bosjes dood neer. ‘s Nachts bed uit om vliegjes te ruimen en de volgende morgen was alles dood! Ze lagen overal.
  In Friesland aan de waterkant noemen ze dat ‘miesjes’ (maar die bijten)
  Fijne reis en blijf gezond!

 2. Ben ook wel benieuwd naar de kleine vliegjes. Ik denk dat het knoeten zijn, kom je overal tegen ook bij ons in Spanje. Het zijn ondingen, lees er maar over op Google. Succes verder met de reis.

 3. Wat geweldig dat jullie weer op reis zijn. Maar ik dacht dat jullie al een week weg waren maar maakt niet uit. Een mooie rit en mooie staanplaatsen!
  Ik ga jullie weer volgen.
  Liefs, Roza

 4. Wat zien jullie weer vele mooie landschappen en mooie natuur.Goeie reis, geniet ervan, groet van ons.

Geef een reactie