Een “rare” ronde…

4 april 2023 – ☀️ 10° C.

Onze Rare Ronde is begonnen. De komende weken bezoeken we dorpen en plaatsen met “rare” namen. Het eerste plaatsje dat we aandoen is: “Verloreneinde”.

We gaan niet alleen voor rare plaatsnamen maar gaan ook op zoek naar “rariteiten” in de buurt van deze plaatsen. Dat kunnen opvallend vreemde zaken zijn, kleine bijzondere musea of andere gekke dingen die we tegenkomen.

We overnachten op eenvoudige camperplekken in de nabijheid van de “rare” plaatsnamen, fietsen er naar toe en … als het even kan pikken we onderweg de nodige geocaches op.

Onze reis is weer te volgen op Polarsteps Hier vind je alleen de afgelegde route en de coördinaten van de overnachtingsplekken.

Voor het uitgebreidere reisverslag lees je hier onze blog. Abonneer je (gratis) op ons! Dan mis je niets en krijg je een mailtje in je mailbox als er weer een nieuwe blog online komt: https://camperoppad.com. Je kunt vooral op woensdag en zaterdag een nieuwe blog van ons verwachten.

Op ons Instagram-account vind je vaak een kort filmpje van de reis van die dag.

Vandaag pakken we de fiets vanaf onze camperplaats en rijden we een labcache die ons naar Graft en Noordeinde brengt.

Raadhuis Graft

Achter het oude raadhuis van Graft vinden we een zeer mooi vormgegeven begraafplaats met een vloer met allemaal grafzerken.

In Graft bezoeken we het kleinste snoepwinkeltje van Nederland: Bram en Aagje. Helaas gesloten maar toch leuk om te zien hoe dit oude winkeltje al sinds 1890 onveranderd is gebleven. De ouderwetse automaten aan de gevel maken het winkeltje compleet. Voor 2 eurocent trek je een stroopsoldaatje (wij hadden die niet bij ons 😁) uit de automaat.

In Noordeinde een bijzondere kerk. De kerkbanken van de oude doopsgezinde kerk “Noordeinde Vermaning” liggen vol met tweedehands boeken. Je bepaalt zelf de prijs en neemt de boeken mee! We scoren deze middag gelijk een fietstas vol met prima leesvoer. Achter de kerk zijn prachtige picknick plaatsen gemaakt.

Op de terugweg naar de camper bezoeken we nog “Het Houten Huys” waar we kennisnemen van de geschiedenis van De Rijp. We doen er nog een leuke ontdekking: in het museum doet een horlogemaker verslag hoe men vroeger een oud horloge repareerde.

Hij maakt daarbij gebruik van een oud apparaatje dat wij zelf ook al jaren in ons bezit hebben: een zgn. Engrenatiepasser. We hebben nooit geweten waartoe het apparaatje diende… nu dus wel.

Het is half vijf als we weer bij onze camper terug zijn. We hebben genoten van deze eerste dag en zitten zelfs nog even buiten in het zonnetje met een kop thee.

Uitslag verloting

In ons laatste blog hebben we toegezegd om een mooie campinggids mee kortingskaart te verloten. Deze is gewonnen door Erna Buys uit België. Gefeliciteerd!

Tijdschrift Dubbellucht

Onlangs heeft het blad “De Uitlaatklep” een artikel gewijd aan de recepten die Agnes met de Omniaoven maakt. Het artikel lees je hieronder:

De Uitlaatklep is een blad van kampeerautoclub Dubbellucht voor gebruikers van Mercedes-Hanomag bussen. Het hele blad kun je hieronder downloaden:

18 gedachten over “Een “rare” ronde…

  1. Hallo, jullie hebben alles heel leuk beschreven maar is de route van de rare ronde ook nog ergens te vinden?

  2. Wat een leuk idee om rare plekken/plaatsen te bezoeken. Leuke blog weer en succes met de rare plaatsen. Lees weer met enthousiastme mee. Groet, Yvon

Geef een reactie