Elzas 2023 – 1

Pont-á-Mousson, Ribeauvillé, Bergheim

27 april 2023 – ☀️⛅️ 19° C.

Van onze camperplaats bij Pont-á-Mousson is het ongeveer twee uur rijden naar de camping Pierre de Coubertin bij Ribeauvillé. Prima camping met goede voorzieningen midden in de Elzas. Bij aankomst kunnen we gelijk genieten van het heerlijke weer. Dat hadden we de laatste dagen echt gemist.

Camping Pierre de Coubertin Ribeauvillé

‘s Middags fietsen we naar het prachtige dorpje Bergheim waar we twee Adventure Labcaches doen. De foto’s hieronder spreken voor zich!

Ribeauvillé

28 april 2023 – 🌧️☁️ 20° C.

We wisten het vantevoren… vandaag hadden we ons ingesteld op een dagje regen. Tot 10:00 uur regende het pittig, daarna werd de regen steeds minder. Voor ons prima weer om te wandelen.

Gezellige winkelstraat in Ribeauvillé

We maken een wandeling naar het nabijgelegen Ribeauvillé en pikken onderweg wat geocaches op. Het stadje (of is het een dorpje??) is nog net zo mooi als twee en half jaar geleden. We genieten van de kleurrijke vakwerkhuizen. O ja… natuurlijk hebben we ook de “flamkuchen” / “tarte flambée” geprobeerd! Mmm… Hieronder wat plaatjes van Ribeauvillé.

Châtenois – Sélestat

29 april 2023 – ☀️ 20° C.

Schitterend weer vandaag. Zon, niet teveel wind… kortom een mooie dag voor een fietstocht in de omgeving. Maar… eerst een ontbijt in de zon! Het eerste in dit jaar.

Heerlijk! Ontbijt in de zon!

Vervolgens gaan we eerst op de fiets naar Châtenois waar we dankzij een labcache ontdekken dat het dorpje uit de de dertiende eeuw een dubbel ommuurde vesting heeft met een mooi kerkje met een bijzonder interieur.

Châtenois – Sélestat

Na Châtenois moeten we een stukje terug op de route om de fietsroute naar Sélestat te pakken. Voor we afslaan picknicken we even tussen de wijngaarden. Voor mij de gelegenheid om een eerste proefvlucht met m’n nieuwe drone te maken.

Sélestat is behoorlijk groot vergeleken met de andere plaatsjes maar heeft ook een mooi centrum met de kenmerkende vakwerkhuizen die we hier overal in de Elzas kennen. Historisch gezien is het de bakermat van het Humanisme.

Met behulp van drie Labcaches verkennen we het oude centrum. Hierna gaan we weer op huis aan en zitten we nog even in het late zonnetje achter de camper.

Voor de liefhebbers heeft Agnes nog een appeltoetje gemaakt in de Omniaoven. Het recept vinden jullie op de receptenpagina.

6 gedachten over “Elzas 2023 – 1

  1. Schitterende foto’s weer, prachtig dorpje ook!
    Ik ben zo benieuwd welke app jullie gebruiken om die fietstochten weer te geven. Ik hoop dat je dat prijs wilt geven Jan!

    Hartelijke groeten van Frans en Truus vanuit St Jean de Luz, Frankrijk. Net 10 weken door Spanje en Portugal doorgebracht en nu langzaam aan weer op huis aan.

    Nogmaals de groeten!
    Truus Nijland

Geef een reactie