Elzas 2023 – 3

Obernai

4 mei 2023 – ☀️ 25° C.

We verlaten onze prachtige camperplaats bij Mittelbergheim en rijden een klein stukje naar het noorden. Obernai is een wat grotere plaats niet ver van Straatsburg.

Obernai

We doen er eerst boodschappen (ook hier zijn de levensmiddelen duur) en zoeken de Camping municipal d’Obernai “Le Vallon de l’Ehn” op. Het is een mooie camping. Er zijn veel Franse, Duitse en Nederlandse bezoekers.

Na een kopje koffie stappen we op de fiets voor een fietstochtje in de omgeving. Via een paar steile hellingen komen we bij het leuke plaatsje Batschwiller waar we een labcache doen.

Hierna rijden we door naar Obernai en brengen een bezoek aan het oude centrum. Natuurlijk hoort een ijsje bij de temperatuur van vandaag.

Als we terug zijn op de camping blijkt dat Jan koorts heeft. Overal spierpijn. Ziek! Dus morgen nog niet naar Straatsburg. We kijken even aan hoe lang het gaat duren.

Obernai – ziek

5 mei 2023 – ⛅️🌧️ 20° C.

Ziek

De volgende ochtend is de koorts nog niet weg. Integendeel… de koorts loopt op. Jan blijft in bed en Agnes rommelt wat om de camper. We komen er langzamerhand ook achter dat we één van de slechtste plaatsen op de camping hebben. We staan op plaats 94 en dat is recht tegenover de loosplek voor het chemisch toilet. Het ruikt niet echt fris! Het geldt ook voor de andere plekken op ons rijtje (plek 92 t/m 96 achter het toiletgebouw). Mocht je dus ooit deze camping bezoeken, probeer dan een andere plaats te krijgen. De rest van de plaatsen is prima in orde.

Obernai – nog steeds ziek

6 mei 2023 – ⛅️ 20° C.

Het lijkt wat beter te gaan. De hoge koorts is gezakt. Toch is Jan nog niet voldoende opgeknapt om wat te ondernemen.

Veel van onze volgers stellen ons vragen over het rijdende campertje over de kaart. We gebruiken hiervoor de app TravelBoast. Om de vele vragen te beantwoorden, zal ik binnenkort een kleine handleiding in het Nederlands schrijven. Je kunt ook op YouTube een aantal filmpjes vinden waarin de app wordt uitgelegd. Die zijn dan wel in het Engels (Nederlandse ondertiteling aanzetten?).

Agnes brengt vandaag een bezoekje aan Obernai met het gratis busvervoer van de camping naar de markt. Meer informatie vind je hier.

De gratis bus van Pass d’O

Als Agnes terugkomt, blijkt dat zij ook ziek aan het worden is. Ook zij heeft koorts. We besluiten om morgen terug te rijden richting Nederland. Het lijkt ons prettiger om thuis uit zieken dan hier op de camping. Vooral ook omdat het weerbericht een aantal slechte dagen aangeeft.

20 gedachten over “Elzas 2023 – 3

  1. Wat sneu dat jullie je vakantie moeten afbreken. Sterkte en knap snel op. Zelf heb ik weer veel inspiratie uit jullie verlagen en foto’s opgedaan. Bedankt daarvoor.

Geef een reactie